Juny 2018 #53
Decoració

Mantenir el jardí en forma

L’estiu és la millor estació per gaudir del nostre jardí. Les flors i les plantes estan en tota la seva esplendor i el converteixen en el millor escenari per gaudir dels nostres dies de vacances, descansar a l’ombra i relaxar-nos. Les altes temperatura estivals, però, poden ser una amenaça a causa de la calor. Si el nostre jardí és de gespa, cal regar-la diàriament evitant els tolls i és millor amb un sistema de reg automàtic; cal tallar-la sovint  i també netejar els camins, si n’hi ha.

L’estiu no és bon moment per plantar flors o plantes noves. La calor fa que necessitin molt més reg que les que fa algunes setmanes o mesos que són al jardí. Si, malgrat tot, vols estrenar plantes durant les teves vacances, decanta’t per les petúnies penjants o per plantes trepadores, com ara la passiflora. El que pots fer, tanmateix, és abonar les plantes i flors que ja hi tinguis per mantenir i estimular l’activitat vegetativa i de floració. Quan l’estiu s’acabi, fes una fertilització general de tot el jardí perquè resisteixi millor les rigors de l’hivern.

Finalment, no oblidis les zones moblades del teu jardí. Del bon manteniment que en facis depèn el teu confort. Tapa cadires i taules amb llençols o tovalloles si són de resina o plàstic. Si, al contrari, són de vímet, la millor manera de netejar-los és utilitzar un drap moll d’aigua salada; si són de ferro o forjat convé pintar-los anualment perquè estiguin com el primer dia. El mateix passa amb els mobles de teca, que cal al principi de cada temporada fregar-los primer i hidratar-los després amb un oli especial.

ARTICLES RELACIONATS:

Com crear un jardí vertical a casa

Deixa entrar la primavera a casa!

Cases que s’adapten a l’entorn per estalviar energia

 

<< tornar