Juny 2018 #53
Tendències

Lloguer residencial: rendibilitat i oportunitat d’inversió

alquiler_horta_barcelona

Barri d’Horta-Guinardó, zona d’alta rendibilitat a Barcelona

Segons dades analitzades per Solvia Research, el mercat d’habitatges de lloguer ofereix a possibles clients i inversors un gran ventall de rendibilitats que varien segons les zones en les quals es troben els immobles.

Aquests últims anys, la inversió al mercat del lloguer residencial ha estat limitada ja que la majoria de clients que busquen habitatges, preferien comprar un immoble per revendre’l i obtenir una rendibilitat més immediata. Per contra, la inversió al mercat del lloguer tenia com a finalitat obtenir una rendibilitat més recurrent i a llarg termini.

Dels immobles de lloguer presos com a referència pel departament d’anàlisi de Solvia, s’observa que aquests ofereixen una rendibilitat mitjana superior al 6%, la qual cosa situa el preu del metre quadrat per operació de compravenda en 1.377 euros.

Per regions, els districtes madrilenys de Chamartín-Plaza de Castella (amb una rendibilitat mitjana del 4,1%) i Sarrià-Sant Gervasi a Barcelona (+4,2%) són els triats pels inversors més conservadors que busquen una rendibilitat menor i un risc inferior. Per contra, els que prefereixen més rendiments i menys seguretat, se centren en zones secundàries, com ara Puente de Vallecas a Madrid (amb una rendibilitat superior al 9%) o Horta-Guinardó a Barcelona (amb un 6,9%).

L’actual atractiu del negoci del lloguer residencial ha despertat l’interès d’inversors nacionals i internacionals, que estan tancant operacions en aquest mercat. Una mostra d’això és la creació de Socimis dedicades al lloguer residencial. Una gestió professional d’aquestes carteres de lloguer contribuirà a augmentar la seguretat i l’oferta d’aquest tipus d’habitatges.

Solvia, en el seu afany per fer un pas més enllà en l’assessorament i acompanyament dels seus clients, disposa d’un departament d’anàlisi denominada Solvia Research, dedicat a l’estudi del mercat immobiliari.

Notícies relacionades

El desequilibri entre oferta i demanda d’habitatges de lloguer dispara els preus

Com s’està portant el mercat d’habitatge de lloguer

El sector immobiliari atrau un nou perfil d’inversor

<< tornar