Juny 2018 #53
Decoració

Llibres i llibreries com a elements decoratius

La proximitat del Dia del Llibre ens serveix com a excusa perfecta per descobrir la faceta decorativa d’aquest objecte cultural, ja que tant els llibres com les llibreries que els acullen et poden donar molt joc i aportar calidesa i una marcada personalitat a la teva llar.

Les llibreries t’ofereixen infinitat d’opcions de decoració. Per escollir la que millor s’adapta a casa teva, n’has de valorar alguns aspectes. D’entrada, l’espai amb què comptes. Si tens una estança àmplia, endavant: pots optar per prestatgeries grans o fins i tot encarregar-ne una feta a mida, que vagi del terra al sostre, i convertir-la en protagonista de la sala. També li pots donar un doble ús i utilitzar-la per dividir ambients. Si disposes de poc espai, hauràs de recórrer a la imaginació i buscar racons per instal·lar petites llibreries: en un prestatge alt sobre la llinda de la porta, sota el buit d’una escala, etc.

Si pretens que la llibreria passi desapercebuda i s’integri amb l’ambient de l’estada, procura que el color sigui semblant al de la paret. També pots utilitzar prestatgeries penjants que no arribin fins a terra per transmetre sensació de lleugeresa. Però si vols que la llibreria marqui la decoració, aposta per colors atrevits o dissenys curiosos. Actualment pots trobar propostes molt originals, ja siguin prestatgeries de formes geomètriques o llibreries amb prestatges torts.

La manera en què ordenis els llibres també marcarà la decoració. La pots col·locar en sentit vertical si prefereixes un ordre més convencional o combinar disposicions en vertical, en horitzontal o en diagonal si busques una imatge més divertida. També pots ordenar els llibres per colors per crear un fantàstic efecte visual. Una altra opció és alternar els llibres amb objectes decoratius com ara gerros, espelmes o plantes.

Finalment, pots deixar volar la teva creativitat i apostar per les llibreries reciclades. La xarxa et dóna moltes idees per reconvertir en prestatgeries palets, calaixos antics, canonades i fins i tot guitarres.

Llibreries a part, els llibres també poden ser un element decoratiu interessant. Els pots deixar de manera informal sobre algun moble o apilar-los perquè et serveixin de tauleta. N’hi ha que, fins i tot, s’atreveixen a crear un mural amb els llibres.

FOTOS

Bookover

http://booklover.tumblr.com/post/75241278900

Pink Friday

http://pinkfriday.blogg.se/2011/february/alvhem.html

Coos-Je

http://interieur-coosje.blogspot.com.es/2012/01/pinboard.html

Entero

http://www.entero.ee/en/portfolio-view/bookshelf/

Hege Greenall-Scholtz

http://hegegreenall-scholtz.blogspot.fr/2011/04/spring-feel-bedroom.html

The Centered Librarian

http://centeredlibrarian.blogspot.com.es/2012/02/bookshelves-crafted-from-industrial.html

Flavorwire

http://flavorwire.com/287003/30-gorgeous-and-innovative-bookshelves

Decorando y Renovando

http://decorandoyrenovando.blogspot.com.es/2013/06/diy-librerias-recicladas-con-encanto.html

Design Sponge

http://www.designsponge.com/2013/04/sneak-peek-kiera-kushian.html

 

<< tornar