Juny 2018 #53
Decoració

L’estil modernista en la decoració del teu saló

El modernisme va ser un corrent que va englobar totes les branques de l’art: pintura, escultura, arquitectura i literatura. Actualment tornem a veure renéixer aquest moviment en decoració d’interiors, manifestant-se en els objectes decoratius, paleta de colors i fins i tot en el mobiliari. 

L’estil modernista també es coneix com a Nou Art o Art Nouveau. Aquestes denominacions fan referència a la intenció de crear un art jove i modern, un art nou, que al cap i a l’últim, va representar una ruptura amb els estils dominants; en general, la qual cosa es pretenia era portar l’art a tots els aspectes de la vida quotidiana.
La inspiració en la naturalesa i estils femenins o els tons càlids són algunes de les característiques que podem emprar actualment per decorar el nostre saló amb aquest estil.

  1. La decoració ha de ser clara, natural i s’ha d’intentar trobar, i mantenir, l’harmonia entre l’objecte decoratiu i el seu context. Per aconseguir un saló modernista aposta pels ornaments decoratius, com a llums o rellotges, abans d’escollir un mobiliari ostentós, doncs no és representatiu d’aquest corrent artístic. Els detalls de cristalleria són també alguns dels elements que pots utilitzar.
  2. L’impacte visual ho aconseguiràs, sobretot, jugant i combinant la paleta de colors en les parets. Els tons predominants són els càlids com el color mostassa, oliva, el taronja i fins i tot l’or. Encara així, per donar-li el toc definitiu, combina alguna paret amb el color violeta o morat, els turqueses o salmons i aconseguiràs l’efecte autèntic.
  3. Una altra característica a tenir en compte és escollir el mobiliari i elements decoratius inspirats en la naturalesa, amb motius florals o d’animals.
  4. El mobiliari ha de ser simple. Es caracteritza per ho detallis més que per la seva funcionalitat. En un menjador, intenta escollir taules de cristall i mobles senzills sense deixar de complir aquestes funcions.
  5. El modernisme és un moviment que usa, principalment, el ferro i el cristall. I no solament en els detalls decoratius sinó també en la pròpia arquitectura de l’estada.
  6. Les formes corbes i dinàmiques són el detall més personal i que atorga més caràcter. Per aconseguir-ho, empra aquesta forma d’expressió, sobretot, amb el mobiliari. Aposta per les taules rodones o les prestatgeries que no són uniformes.
  7. Finalment, actualment una de les tendències en decoració d’interiors és l’ús de vinils per decorar les parets. Hi ha una gran varietat de dissenys i models disponibles en aquest mercat i t’ajudaran a dotar d’aquest estil el saló.

Aquests són algunes de les característiques més representatives de l’estil modernista o Art Noveau. El saló és una de les estades de la llar on millor ho podem plasmar, doncs ens permet jugar més amb les llums, els tons i els objectes decoratius.

<< tornar