Juny 2018 #53
Decoració

Les millors plantes d’interior per decorar la teva llar

decoración_interiores_plantas_01
decoración_interiores_plantas_02
decoración_interiores_plantas_03
decoración_interiores_plantas_04

No necessiten pressupostos elevats ni ocupen gaire espai a casa. En canvi, les plantes d’interior constitueixen una de les opcions decoratives més eficaces. A més de crear interessants efectes visuals, aporten frescor, calidesa i vivesa a la llar. Però, quines plantes pots triar i com s’han de cuidar?

La primera cosa que cal tenir en compte en escollir les plantes d’interior més adequades per a la teva llar són les condicions ambientals de l’estança on les vulguis col·locar. La temperatura, la llum i la humitat et faran decantar per unes plantes o per unes altres. Per exemple, no convé situar un Photos, que requereix bastant llum, en una zona fosca o una planta tropical, que necessita humitat, en un ambient sec. També hauràs de vigilar on les col·loques i assegurar-te que estan allunyades de corrents d’aire i d’estufes o radiadors. La cura de les plantes d’interior passa, per descomptat, per un reg correcte: cal conèixer les seves necessitats per evitar que s’assequin per falta d’aigua o que es podreixin per massa aigua. A més a més, convé abonar-les durant el període de creixement i anar eliminant les branques o fulles seques per mantenir-les sanes i boniques. Hi ha una gran varietat de plantes d’interior amb les quals pots decorar la casa. A continuació, te’n presentem algunes de les més habituals.

Plantes d’interior resistents

Si vols decorar la teva llar amb plantes que no necessitin gaire cures, els cactus i les plantes crasses són una aposta segura. No necessiten gaire aigua, per la qual cosa no hauràs d’estar sempre pendent de regar-les. Col·loca-les, això sí, en una zona en la qual tinguin claror. Si et decideixes per les espècies més petites i en combines de diferents, podràs crear divertides composicions. També són molt resistents el Photo i el tronc del Brasil, tots dos procedents d’ambients tropicals. La mescla de tonalitats del Photo i la seva disposició penjant són molt atractives en la decoració d’interiors. Pel que fa al tronc del Brasil, tan sols hauràs de vigilar de no regar-lo més del compte.

Plantes de grans dimensions

A més de convertir-se en el centre d’atenció de l’habitació, les plantes de grans dimensions poden tenir una funció pràctica i actuar, per exemple, com a elements divisoris entre ambients. El ficus és una de més populars. N’hi ha moltes varietats; entre les més conegudes, destaquen el ficus lira i el ficus benjamina. Necessita claror llum i poques cures, un tractament semblant al del cactus: algunes espècies poden arribar a ser molt grans i créixer amb formes originals. Dues propostes més que captaran l’interès de les teves visites són la kentia, una palmera de grans dimensions, i el castanyer d’aigua, una planta tropical que crida l’atenció pel seu singular tronc trenat.

Les flors com a protagonistes

Per donar color a una habitació, tens una gran varietat de plantes amb flors entre les quals pots triar. Una de les més fàcils de cuidar és el gerani, amb la seva àmplia paleta de colors: no s’ha de regar gaire però necessita llum. Si ho prefereixes, et pots decantar per plantes com la begònia, l’azalea o la gardènia, que aportaran frescor a la teva llar si procures que rebin la quantitat de llum i aigua que requereixen. Una proposta elegant i perfecta per a ambients minimalistes és l’orquídia. Ara bé, has de tenir en compte que es tracta d’una planta extremadament delicada i requereix unes cures molt precises quant al reg i la llum.

Plantes per a espais amb poca llum

No totes les plantes són aptes per decorar rebedors o passadissos, especialment si es tracta d’espais amb poca llum. Però pots trobar diverses opcions que s’adapten a aquestes condicions, com ara la aspidistra, que demana poca llum i un reg moderat; la cinta, que tolera bé els ambients foscos, o la falguera, especialment si és petita, que encaixa a la perfecció en una tauleta estreta o un prestatge.

A la cuina, plantes aromàtiques

Les plantes aromàtiques són resistents i assequibles. I, el que és millor: podràs tenir-les a mà quan vulguis condimentar els teus plats amb ingredients naturals i frescos. Combinar diverses plantes et permetrà jugar amb les seves diferents mides, formes i tons de verd: pots presentar les teves composicions decoratives dins de testos o llaunes reciclades, o fins i tot crear un divertit jardí vertical. Quines plantes aromàtiques pots triar? Pots optar per les que es relacionen amb la cuina mediterrània: l’alfàbrega, el julivert, l’orenga, la farigola, el romaní, la sàlvia, la menta… Col·loca-les en un lloc on tinguin llum natural.

La veritat és que les plantes d’interior obren un ventall de possibilitats per decorar la teva casa. Decantar-te per unes o per unes altres dependrà dels teus gustos, de les teves necessitats decoratives i de la teva disposició a cuidar-les.

<< tornar