Maig 2018 #52
Decoració

Les catifes de vinil

Les catifes de vinil o catifes viníliques són ideals per a tot l’any i les hi ha de mil colors i estampats diferents. Quins són les seves particularitats? On és millor col·locar-les? Com podem adaptar-les a l’estil decoratiu del nostre habitatge? T’expliquem les claus per treure el millor partit a aquest teixit. 

En general, les catifes de cotó o llana s’utilitzen majorment a l’hivern, perquè aporten calidesa i donen un aire acollidor a qualsevol estada de la casa. No obstant això, existeixen catifes elaborades amb materials més nous que s’estan popularitzant per la seva capacitat d’adaptació a qualsevol estació de l’any. L’ús cada vegada més recurrent de les catifes de vinil en la llar és un clar exemple d’aquesta tendència.

Aquestes catifes es fabriquen amb materials lleugers que repel·leixen els àcars, per la qual cosa són ideals per a aquelles llars en els quals habiten persones amb problemes d’al·lèrgies. A més són fàcils de rentar, no espatllen els sòls ni acumulen càrregues electrostàtiques. Tots aquests avantatges els atorguen múltiples usos en les llars. Per treure’ls el millor partit, t’expliquem com pots combinar-les en el teu habitatge.

Decoració vs. Funcionalitat

Escollir a quina habitació anem a situar la catifa és el primer pas per determinar què color o grandària serà el més idoni. Les catifes tradicionals se solen disposar en menjadors, passadissos i altres zones de pas. No obstant això, les catifes viníliques també tenen cabuda en cuines i banys per la seva resistència i impermeabilitat. Poden utilitzar-se fins i tot en l’exterior, per decorar terrasses, balconades o racons del jardí.

Si optes per usar-les com a objecte purament decoratiu, hauràs de parar esment als colors i estampats. Si per contra decideixes utilitzar-les com a elements per delimitar espais, o per cobrir zones que solen embrutar-se, hauràs de prioritzar la grandària per sobre de l’estètica.

Un altre factor a tenir en compte quan escullis la catifa ideal, serà el color de les parets, el tipus de sòl i l’estil decoratiu que desitgem donar a aquella zona en particular.

Imagen 4

Catifa de vinil per al menjador.

Colors i estampats

El color de la catifa i l’estampat pot transformar radicalment l’ambient d’una habitació o estada. Les catifes viníliques, en aquest sentit, compten amb una gran varietat de dissenys i gammes cromàtiques.

D’una banda, els colors càlids solen utilitzar-se per transmetre confort i calidesa. Per això, es recomana utilitzar-los en zones comunes, com el saló o el menjador. Per contra, els tons freds, com el lila, el blau o el verd, aconsegueixen crear ambients relaxants. Els dormitoris i els banys són la millor aposta en aquest cas.

D’altra banda, si el que vols és donar-los un ús purament decoratiu, els estampats seran el teu millor aliat. Poden ser figuratius o geomètrics, a més dels llisos i si la seva textura és fina, podràs usar-los en menjadors per simular sòls ceràmics.

Imagen 5

Catifa de vinil a l’exterior.

Estils decoratius

Una vegada decidit el color o estampat, la grandària i on l’anem a situar, haurem de tenir en compte l’estil decoratiu de la nostra llar perquè la catifa se li adapti i no desentoni. Qüestions com el color del mobiliari, la tapisseria o el color de les parets ens ajudaran a decidir la millor opció.

L’estil nòrdic, per exemple, utilitza aquest tipus de catifes de manera habitual, ja que aporten naturalitat i frescor en els ambients. Però no és l’únic, ja que en comptar amb una gran varietat d’estampats, aquests tèxtils també poden encaixar perfectament amb estils molt diversos, com el retro, el vintage i fins i tot l’industrial.

 

Notícies relacionades

Consells per decorar amb catifes

<< tornar