Abril 2018 #51
Reportatge

Les cases que vénen

L’arquitectura que ve està farcida de cases d’estil minimalista, amb línies corbes i materials ecològics i que combinen funcionalitat amb estètica. Sembla que aquestes tendències volen imitar l’obra dels grans arquitectes contemporanis, com ara Calatrava, Foster o Gehry, democratitzant-ne els dissenys per a l’ús i gaudi de milers de persones que podran optar per les tendències arquitectòniques més innovadores. Així:

Minimalisme. El menys és més continua estan de moda i serà el primer manament que compliran els arquitectes els anys pròxims. D’aquesta manera, les cases del futur es caracteritzaran pels grans espais, l’absència gairebé total d’ornaments i el predomini dels elements cúbics.

Corbes. Si Antoni Gaudi tornés a la vida tindria molta feina els anys pròxims. La tendència que ve s’entesta a convertir els angles i les parets en línies sinuoses que ajuden a crear ambients sofisticats i uns exteriors originals que intenten copiar les famoses cases dansaires que Frank Gehry va construir a Praga.

Nous materials. La construcció viu una espècie de revolució malgrat la crisi econòmica del sector. Per refer els ànims, l’aposta passa per utilitzar materials alternatius (estructures d’acer, revestiments de ciment, plaques de pedra, fusta o vidre) o elements naturals (bambú, cànem, tova o suro).

Això sí, les modernes i avantguardistes cases que vénen hauran d’aprendre a conjugar la funcionalitat amb la senzillesa constructiva i la bellesa estètica. No n’hi ha prou amb tenir cases d’un disseny i una construcció molt avançats si, al final, no responen a les necessitats de les persones que hi ha de viure.

<< tornar