Juny 2018 #53
Reportatge

Les cases en els arbres més curioses

Tenir una casa en un arbre és un plaer que molts adults han somiat de nens, encara que no tots ho han pogut fer realitat. Si pertanys a aquest grup de somiadors frustrats, tens sort: ara tens l’oportunitat de satisfer el teu caprici infantil perquè construir cases en els arbres s’ha convertit en una tendència de moda.

Són encàrrecs de particulars per a ús personal, però també projectes d’arquitectes innovadors que han trobat en les cases en els arbres una nova via per explorar la seva creativitat. També han inspirat un tipus d’ecoturisme cada vegada més estès: els tree-hotels. Aquestes edificacions es presenten com a veritables llars capaces d’oferir totes les comoditats. Són cases sostenibles, edificades amb materials renovables i integrades a l’entorn, que permeten gaudir del contacte amb la naturalesa i relaxar-se.

Aquí tens cinc exemples de cases ben originals en els arbres:

The HemLoft. Joel Allen, un jove cansat de treballar com a desenvolupador de programari informàtic, va decidir fer un tomb a la seva vida professional i fer-se fuster. D’aquí a la idea de construir la seva llar en un arbre  només hi va haver un pas. El resultat, una construcció curiosa situada a Whistler (Canadà).

Free Spirits Spheres. Sense abandonar Canadà, encara que aquesta vegada en Qualicum Beach, trobem unes singulars cases de fusta amb forma d’esfera que permeten a els qui les lloguen gaudir de l’experiència de viure entre els arbres.

Cabanes als arbres. Sant Hilari Sacalm (Girona) va ser una de les localitats pioneres a adoptar la tendència dels tree-hotels al nostre país. Les seves cabanyes són petits llars en contacte amb la naturalesa, perfectament adaptades sense aigua ni electricitat. Tenen tant d’èxit que compten amb una llarga llista d’espera.

Andu Momofuku Centri. Aquesta construcció en Komoro (Japó) no és el que sembla. Té la forma d’una típica caseta de fusta, però es tracta d’un observatori ornitològic. Una meitat de la casa està habilitada per acollir nombrosos ocells; des de l’altra, una persona el pot contemplar.

The Bird’s Nest Tree House. Si de cases als arbres parlem, quina forma pot ser més apropiada que la d’un niu? Això ho van pensar els promotors d’aquest tree-hotel a Harads (Suècia). El complex hoteler compta amb altres originals models d’habitació, entre els quals hi ha un cub amb parets de mirall i un ovni.

<< tornar