Juny 2018 #53
Decoració

Les bicicletes són per a l’estiu: decoració amb bicicletes

Per a l’estiu i per a la resta de l’any, les bicicletes s’han convertit en part imprescindible de la vida de moltes persones. A més de ser un mitjà de transport sostenible, marquen tendència com a complement en la decoració d’interiors.

Cada vegada més ciutats se sumen al moviment bike friendly. S’adapten a les necessitats d’uns ciutadans conscienciats en l’ús de mitjans de transport més sostenibles per protegir el medi ambient. Algunes poblacions com ara Copenhaguen, Barcelona o Amsterdam ofereixen sistemes de lloguer públic de bicicletes, encara que també són molts els habitants que prefereixen circular pels carrers amb les seves pròpies bicicletes, que després guarden a casa.

Guardar una bicicleta a casa no és cap problema si vius en una casa als afores, tens un traster o bé el teu pis és prou gran per tenir una habitació destinada a la bicicleta. Però no tots els ciclistes tenen aquestes facilitats: sovint, tenen espais reduïts que els obliguen a aparcar la bicicleta en el lloc menys molest de l’habitatge. Si s’ha de tenir a la vista, per què no la incloem en la decoració? Integrar-la com un element decoratiu més de casa o fins i tot concedir-li protagonisme ajudarà a transmetre la personalitat dels seus habitants.

De fet, decorar amb bicicletes s’ha convertit en una tendència de moda, fins al punt que n’hi ha que utilitzen aquest recurs sense ser-ne usuaris. D’altres uneixen aquesta tendència a la seva passió pels projectes DIY i reciclen bicicletes velles, senceres o per peces, amb finalitats decoratives.

Ciclista amb consciència, seguidor de noves tendències o amant del DIY: sigui quin sigui el teu perfil, et presentem algunes idees amb les quals podràs introduir la bicicleta en la decoració d’interiors de la teva llar.

Si fas servir sovint la bicicleta:

Reserva-li un lloc pràctic, que hi puguis accedir sense dificultats. Si l’espai t’ho permet, el més discret en decoració és deixar la bicicleta arran de terra. En un habitatge de dos pisos, la pots guardar al forat de l’escala; si no, el rebedor és una bona opció: evitaràs passejar-la per casa cada vegada que entris o surtis. Com a alternativa, busca un racó on no molesti gaire i procura integrar-la en la decoració, per exemple, envoltant-la amb objectes que combinin de color. Si el teu espai és reduït, és millor que col·loquis la bicicleta ben amunt. Al mercat trobaràs diferents suports per fixar-la a la paret o penjar-la al sostre. Molts d’aquests suports tenen una funció extra com a calaixera o prestatgeria. Hi encara més millor si trobes alguns dissenyadors de mobiliari que ofereixen prestatgeries i altres mobles multifunció amb un espai exclusivament pensat per aparcar una bicicleta.

Si et motiva la decoració amb bicicletes:

La pots convertir en protagonista d’una proposta decorativa atrevida i personal, sempre que tinguis en compte que un objecte amb tant de caràcter no encaixarà en qualsevol estil. D’altra banda, si tries un model de bicicleta de disseny i colors cridaners, potser et costarà combinar-la amb la resta de la decoració. És millor, doncs, que et decideixis per un model de línies simples i colors plans, o que la pintis en coherència amb la resta d’objectes. Si t’agrada el vintage, és el moment perfecte per recuperar la vella bicicleta de la teva infància. N’hi ha que no es conformen amb decorar amb bicicletes la seva llar, també li volen donar un ús original. Si és el teu cas, potser t’inspiraran algunes de les idees que hem trobat: penjador de roba, carret per a minibar, suport per a rentamans… També la pots convertir en obra d’art si la penges a la paret, a dins d’un marc de fusta. A l’exterior, la bicicleta pot ser un test per a la teva terrassa o jardí.

Si vols reutilitzar una bicicleta vella:

Imaginació al poder. T’aconsellem que observis les peces per separat, perquè qualsevol et pot donar idees per a propostes decoratives sorprenents o per a regals originals. Pots crear, per exemple, divertits trofeus de caça per penjar a les parets utilitzant el seient que simuli el cap de l’animal i el manillar com a cornamenta. El seient també pot tenir ús com a tamboret si hi afegeixes unes potes, i el manillar, com a canelobre. Un altre component de la bicicleta amb molt de joc és la roda: penjada en horitzontal del sostre, pot servir de llum o de penjador per a utensilis de cuina; unida a unes potes i coberta per un vidre, podrà fer de tauleta, i penjada a la paret, es pot transformar en rellotge o marc de mirall.

Com veus, guardar una bicicleta a casa no ha pas de ser un problema. Si busques la solució més adequada a les teves necessitats, es pot convertir en un element imprescindible per al teu estil de vida… i també per a la decoració d’interiors de la teva llar.

<< tornar