Novembre 2017 #46
Decoració

La tardor també és per viatjar

Kenya 01
Ny 02
Seychelles 03

La majoria dels espanyols continua viatjant majoritàriament a l’estiu. No obstant això, cada vegada són més els que es reserven uns dies de tardor per fer les vacances o petites escapades.

La tardor és l’estació ideal per gaudir dels viatges sense l’habitual massificació estival i per contemplar uns paisatges que han canviat el verd primaveral i estiuenc pels tons vermellosos, ataronjats i morats propis d’aquesta estació. Aquests colors, una temperatura més fresca i una bellíssima lluminositat són les característiques essencials de la tardor. A continuació et recomanem cinc destinacions perfectes per a la tardor.

Delta de l’Ebre. la desembocadura del riu Ebre, desconegut per a alguns, és un lloc peculiar i bellíssim. Aquest parc natural forma un hàbitat aquàtic excepcional, en el qual hibernen i es reprodueixen nombroses espècies animals. A la tardor, quan ja s’ha collit l’arròs, les aus migratòries conquisten tot el paisatge del Delta i fan que visitar-lo sigui tota una experiència. Encara que no hi ha boscos caducifolis a la zona, els colors tardorencs també arriben al parc natural. Una de les plantes típiques de la zona, les salicòrnies, formen uns saladars que en aquesta estació cobreixen el paisatge del Delta d’un color vermell intens i brillant. Les antigues salines de Sant Antoni, a la zona sud de la llacuna de la Tancada, és un dels millors llocs per contemplar aquest espectacle.

Kenya: un dels països africans amb més patrimoni natural és Kenya. La proximitat a l’equador fa que els mesos de tardor siguin els més idonis per gaudir dels seus paisatges. A Kenya conflueixen paisatges de la sabana, en els quals habiten lleons, zebres o lleopards, amb espectaculars parcs naturals com són el de Aberdare o Amboseli; des d’aquest últim es pot observar el mític i enigmàtic Kilimanjaro, situat en la veïna Tanzània. Ara bé, Kenya també compta amb bellíssimes platges a la vora de l’Índic, tota una invitació a viure Àfrica d’una altra manera.

Illes Seychelles: la tardor és l’època ideal perquè els amants del submarinisme gaudeixin d’aquesta pràctica a les illes Seychelles, un autèntic paradís per bussejar. L’oferta natural de l’exòtic arxipèlag de l’oceà Índic no acaba en les seves aigües; el clima tropical de les Seychelles fa que aquestes illes tinguin un fauna exuberant i l’àtol d’Aldabra, per exemple, Patrimoni de la Humanitat i la llar de més de 150.000 tortugues gegantes. La resta de les illes són una invitació perfecta per descansar i trencar amb la rutina quotidiana en plena tardor.

Nova York: una de les ciutats amb més atractiu tardorenc és Nova York, la capital dels gratacels. Els passejos per Central Park, pintat amb els sorprenents colors de la tardor, són imprescindibles si viatgem a aquesta ciutat nord-americana. El clima temperat que Nova York té en aquesta època és el millor aliat per perdre’s caminant pel Village i descobrir els seus petits racons amb encant. Les espectaculars desfilades de Halloween el 31 d’octubre, la Marató de Nova York el primer diumenge de novembre i viure in situ el Dia d’Acció de Gràcies el quart dijous de novembre, són altres atractius tardorencs que ofereix la ciutat.

Venècia: aquesta ciutat italiana és tan meravellosa que és imprescindible visitar-la en algun moment de la nostra vida per gaudir dels seus edificis, canals i góndoles. La màgia de Venècia no entén ni de dates ni d’estacions. No obstant això, el millor moment per visitar la capital dels canals són els mesos de transició entre l’enganxós estiu del Véneto i el fred hivern del nord d’Itàlia. La tardor és, per tant, una molt bona època per visitar-la si volem fugir de les massificacions de turistes i volem gaudir de la bellesa de cada racó venecià amb tranquil·litat i acompanyats de l’agradable clima tardorenc. Una altra curiositat de Venècia que ens regala aquesta estació són les anomenades acqua alta o inundacions de la llacuna, que són més freqüents en aquests mesos de l’any i que potser t’obliguen a calçar-te unes botes d’aigua.

Aquestes cinc destinacions són la millor prova que la tardor és una estació excepcional per viatjar. Només falta que triïs la destinació.

<< tornar