Juny 2018 #53
Tendències

La nova Barcelona

Barcelona_1Des de fa uns anys, la capital catalana està vivint una sèrie de transformacions. Sense deixar de costat l’essència modernista que caracteritza la ciutat, a poc a poc es va formant un nou model urbanístic que pretén donar resposta a les necessitats que presenta actualment la societat.

Barcelona Catalonia és el pla que abasta els projectes més rellevants que s’estan duent a terme a la capital. Es tracta d’una aposta per aconseguir un model de ciutat més justa, eficient i sostenible. Els dos projectes més representatius que formen part de Barcelona Catalonia són aquests:

 • 22@ Central Park Area. És, sens dubte, una de les remodelacions més ambicioses de la ciutat. Situat al barri de Poblenou, serà un dels centres més innovadors de Barcelona. L’Smart City Campus, ubicat en aquest districte, és una zona on les empreses, els centres de recerca, les universitats i les zones verdes poden conviure. I tot sense perdre el patrimoni industrial del barri.

  Parc del Centre de Poblenou, a la zona del 22@

  Parc del Centre de Poblenou, a la zona del 22@

 • Marina del Prat Vermell. Es tracta d’un dels barris industrials més antics del districte de Sants-Montjuïc i avui dia està en plena transformació. A diferència de Poblenou, que pretén ser un dels focus més importants del sector tecnològic i innovador, Marina del Prat Vermell preveu ser el centre de negocis de la ciutat. Actualment, acull el nou recinte de la Fira de Barcelona i el parc empresarial del districte 38 (D38).

  Barcelona Marina, Districte 38

  Barcelona Marina, Districte 38

D’altra banda, un altre projecte que destaca pel seu caràcter trencador i innovador és la plaça de les Glòries Catalanes. T’expliquem algunes de les seves particularitats principals:

 • La Plaça de les Glòries Catalanes, també coneguda per “les Glòries”, serà una de les zones verdes més destacades de la ciutat. Situada entre els districtes de l’Eixample i Sant Martí i on conflueixen tres de les avingudes més importants de Barcelona –avinguda Diagonal, Gran Via de les Corts Catalanes i avinguda Meridiana–, es vol convertir, a partir de 2019, en un dels centres més dinàmics de la ciutat, un punt de trobada entre tota la comunitat.

  Simulació del projecte de remodelació de la Plaça de les Glòries.

  Simulació del projecte de remodelació de la Plaça de les Glòries.

<< tornar