Maig 2018 #52
Tendències

La millor casa del món es troba a Espanya

MM_1La Casa MM, obra del despatx d’arquitectes OHLAB, ha estat guardonada pel World Architecture Festival (WAF) com el millor habitatge unifamiliar del món. La propietat situada a Palma de Mallorca s’ha dissenyat seguint criteris d’optimització energètica.

Aquest reconeixement no és el primer premi que rep aquest innovador habitatge ideat per OHLAB (Oliver Hernaiz Architecture Lab) ja que, aquest mateix any, també s’ha alçat com el millor projecte d’eficiència energètica en els X Premis NAN d’Arquitectura i Construcció. Ambdues distincions testifiquen el bellíssim disseny i el component sostenible que caracteritza aquesta singular propietat.

Interior_CasAMM

El plantejament estructural de l’habitatge és en aparença simple: quatre caixes independents –cuina, zona d’estar i menjador, habitació principal i habitacions de convidats– disposades i orientades amb l’objectiu d’aconseguir les millors vistes.

MM_plano

Això fa que la casa, que està edificada en un vessant, compti amb diferents perspectives. Des de la sala d’estar (orientació sud-est) s’obté unes boniques vistes del mar i del jardí. La cuina (orientada a sud) ofereix una mirada a l’hort. I des de les habitacions (orientació est) albirem el jardí i el castell Bellver.

MM3

No només les seves múltiples vistes fan d’aquest habitatge, una peça arquitectònica de referència. Una altra de les seves virtuts és que garanteix un consum mínim d’aigua i d’electricitat. En l’edificació de la propietat s’ha seguit l’estàndard de construcció Passivhaus, concepte que pretén aconseguir edificis energèticament eficients, amb un elevat confort interior i econòmicament assequibles.

MMint

Mostra d’això és la coberta a dues aigües que possibilita que les precipitacions omplin dos tancs, un per a regar i l’altre per al consum domèstic que, a més a més, s’escalfa gràcies a panells solars instal·lats en el sostre.

MM2

La Casa MM es troba als afores de Palma de Mallorca, en un barri tranquil i agrest on la construcció ha quedat perfectament integrada amb l’entorn. No obstant això, l’interior no desmereix a l’exterior: els seus 200 metres quadrats han estat vestits amb colors blancs i naturals cedint al paisatge, gràcies als finestrals, el protagonisme total de l’habitatge.

MM_4

 

Fotos  © José Hevia

Notícies relacionades:

Els edificis de consum d’energia gairebé nul proliferen a Espanya

Casas integrades en la naturalesa

<< tornar