Juny 2018 #53
Decoració

La importància del color a la decoració

MOMENT_post_casa_color_decoracionUn simple canvi de color de les parets i els sostres pot donar una vida nova a la nostra llar. N’hi ha prou amb emprar colors que contrastin i donin energia i equilibri a les nostres sales i habitacions. Això sí, has d’anar amb compte a l’hora de triar els colors que combinen millor amb els teus mobles i complements. Una roda de colors t’ajudarà a fer que la teva elecció sigui la correcta. Per encertar-la és millor que utilitzis un dels simuladors d’ambients que els fabricants de pintures ofereixen a les seves pàgines web. La resta dependrà del teu gust.

El primer que has d’escollir és una paleta de tres colors per a la totalitat de casa teva, combinant-los seguint la regla 60-30-10 (60% per al color dominant, 30% per al color secundari i 10% per al color de contrast). L’elecció més important és la del color dominant, que ha de ser neutre i donar personalitat a les parets. Si vols una casa divertida, aposta pel taronja o el turquesa. Si el que desitges és una casa d’ambient fresc i mariner, utilitza el blau marí. Si, per contra, el que busques és un ambient relaxant, confia en el groc.

El pas següent és triar el color secundari. L’important és que la combinació amb el color dominant funcioni. Els tons vermellosos i els verdosos casen bé, el mateix que el groc amb el porpra o el gris, o el taronja amb el blau cel. I, evidentment, el blanc amb el negre. Només et quedarà aleshores decidir quin ha de ser el teu color de contrast. És ideal que el destinis als complements i accessoris, com ara el sofà, les pantalles dels llums o qualsevol altre element decoratiu. El negre aporta elegància; els tons metàl·lics, sofisticació i els colors brillants, un toc d’alegria i diversió a la teva llar.

ARTICLES RELACIONATS:

Descobreix l’habitatge del futur a Casa Decor

Les virtuts del suro

T’atreveixes a decorar amb peces de Lego?

Renova la teva llar amb mobles de cartró

Llibres i llibreries com a elements decoratius

 

 

<< tornar