Juny 2018 #53
Assessor

La importància de visitar l’entorn si llogues o compres un habitatge

barrio_solvia_2En el procés de compra o lloguer d’un habitatge, la fase de selecció és una de les més importants ja que coincideix amb el moment en què hem de decidir on voldrem residir durant un període de temps concret. En aquest sentit, la ubicació de l’immoble serà, sens dubte, un factor determinant en la nostra elecció. Per això, es recomana visitar-lo prèviament per comprovar si la zona compleix o no les nostres expectatives.

Un cop feta la selecció dels immobles que pensem que compleixen els nostres requeriments, caldrà decidir si l’emplaçament també ens és afí i s’ajusta a tot el que necessitem. De vegades la casa dels nostres somnis pot ser minvada pel seu entorn més immediat, per la qual cosa és necessari valorar-lo abans de prendre la decisió més encertada. A continuació repassem els aspectes que hem de tenir en compte.

La localització de l’immoble i tots els equipaments, serveis i activitats comercials que són a prop. Valorar la proximitat als comerços i supermercats que ens serviran per proveir-nos. Si la propietat és a l’extraradi o en zones aïllades, segurament ens haurem de desplaçar sovint a grans superfícies per fer la compra de la llar, per la qual cosa saber quins mercats tenim a prop ens pot ajudar a decidir per un habitatge o per un altre.

mercado valencia

La proximitat a bars o zones d’oci. Depenent de la feina que fem o del tipus de família que habiti la llar, els possibles sorolls generats als establiments poden suscitar molèsties i ser un motiu per descartar l’immoble. És per això que es recomana visitar l’entorn tant de dia com de nit, per testar l’ambient que es respira durant tot el dia i detectar quins elements ens agraden i quins no de la ubicació.

ocio

La xarxa de transports disponible i els accessos a carreteres i altres vies de circulació. Aquestes dades ens permetran calcular el temps i els costos dels desplaçaments, ja sigui a peu o en vehicle propi, com per exemple el recorregut que es triga per arribar a la feina.

Transporte_público

Els centres educatius propers. Si els compradors o inquilins tenen fills en edat escolar a càrrec seu, aquest serà un factor indispensable, així com les zones d’esbarjo com ara parcs infantils, places i jardins.

parques

colegiios

Centres sanitaris, hospitals i farmàcies són també infraestructures que cal tenir en compte quan seleccionem la futura llar.

farmacia

Conversar amb veïns i comerciants de la zona. Saber com es viu en aquella zona. Si la finca té servei de porteria, també podem parlar amb el responsable per tenir més detalls de la finca i esbrinar si hi ha algun problema de convivència entre veïns o si l’edifici té alguna afectació. Una altra informació que ens pot facilitar la tasca de selecció són els projectes d’obres o remodelacions urbanístiques previstes a la zona en què hi ha l’habitatge.

ocio_2

En tot cas, s’aconsella fer un exercici d’abstracció per valorar la qualitat de vida que ens aportarà residir en una determinada àrea i considerar si aquesta compleix o no els requisits indispensables que sol·licitem a la nostra futura llar.

 

Noticíes relacionades

Les característiques de l’habitatge: aspectes que cal tenir en compte a l’hora de comprar o llogar

Què has de saber si et planteges viure de lloguer?

Què has de saber si et planteges comprar un habitatge?

<< tornar