Juny 2018 #53
Decoració

La cuina del futur

SOLVIA_Moment_cocinas_tecnologicasLa cuina del futur ja és aquí. Els dissenyadors i enginyers de la indústria dels electrodomèstics han dedicat els últims anys a explorar nous horitzons tecnològics i els resultats estan començant a arribar a les nostres cuines. La cuina del segle XXI estarà connectada als nostres telèfons mòbils, serà interactiva i ens ajudarà a comprar els ingredients, a cuinar amb més eficiència i a menjar de manera més higiènica i equilibrada. Alguns dels aparells que fan realitat aquest futur de cuines no gaire llunyà de cuines intel·ligents ja existeixen.

El somni d’una nevera que ens avisi quan hem d’anar a comprar és una realitat. LG, per exemple, comercialitza una innovadora nevera que, connectada a una xarxa WiFi, interactua amb el telèfon mòbil o la tauleta a través d’una aplicació que registra les teves compres i permet saber en tot moment que hi ha a l’interior sense necessitat d’obrir la porta, els ingredients que falten per elaborar una recepta, el plat que pots cuinar amb els aliments que queden a l’interior o canviar la temperatura de fred tocant tan sols un botó.

Sharp, d’altra banda, està desenvolupant Chop-Syc, una tauleta especial per a la cuina sobre la qual es poden tallar aliments. Fabricada en un material resistent a cops i ratllades, funciona com una pantalla tàctil interactiva que permet elaborar la llista per anar a comprar i fer-la a les tendes en línia dels supermercats. Un estri que també calcula el pes dels ingredients i les racions depenent del nombre de comensals i que, quan és necessari, fa de taula de picar sense fer malbé la pantalla, quan es talla ceba, per exemple.

Les etiquetes dels aliments ens informen de la quantitat de calories i de la composició del que comprem. Per millorar la qualitat dels nostres aliments i la informació que en tenim, Electrolux Design ha desenvolupat Nutrima, una catifa digital que pesa els aliments i en mesura la frescor, la toxicitat (nivells de mercuri, per exemple) i el valor nutricional. La catifa es connecta a una aplicació, Nutrimapper Mobile, per compartir experiències i fomentar el consum d’aliments saludables.

ARTICLES RELACIONATS:

Com reduir la factura de la llum a la teva cuina: els electrodomèstics

Com és una casa amb eficiència energètica?

 

 

<< tornar