Juny 2018 #53
Decoració

La bellesa de la decoració amb cristall

escalerasPer la seva transparència i lleugeresa, el cristall s’ha convertit en un recurs decoratiu molt popular a les llars. No només s’utilitza per fabricar finestres, portes o mampares. Els seus múltiples usos i la seva aplicació en peces de mobiliari han fet d’aquest element una tendència que aporta sofisticació i atractiu a qualsevol espai.

Tant el vidre (de gran resistència i durabilitat) com el cristall (brillant, més costós i menys utilitzat) es reinventen en els habitatges aportant noves funcions que transcendeixen al típic ús en objectes de parament. A continuació, et descobrim com incorporar aquests elements en la llar.

separaciónSeparadors

El vidre pot ser transparent, opac o fumat. Si s’utilitza com a separador mitjançant un muret o una paret de cristall ens pot aportar la intimitat que requereix, per exemple, un dormitori o un bany. També és un recurs molt efectiu per separar els espais deixant passar la llum en una sala d’estar o en una cuina. Els maons de cristall, denominats de pavès, compleixen aquesta funció a la perfecció.

pavesMobiliari

La varietat és extensíssima: taules de menjador, tauletes auxiliars, llums de sostre i de dempeus, gerros i recipients o prestatgeries. Tant el vidre com el cristall aporten lluminositat i lluentor, i combinats amb altres materials, s’aconsegueix diferents resultats decoratius: acer, fusta o pedra aporten un estil rústic; si s’associa amb daurat, el resultat és luxós mentre que la seva unió amb el color plata o els metalls blancs ofereix un aire minimalista i modern.

mobiliarioInspiració DIY

Decorar recipients de cristall, com gots, pots, gerros o ampolles ens permet personalitzar-los i convertir-los en recipients per guardar mil i un objectes; llums de taula o de sostre, marcs per a fotos, etc. A més a més, poden complementar altres elements DIY, com per exemple una taula fabricada amb palets.

Diy

Campanes de cristall

Dins de les tendències vintage un detall amb molt d’èxit és utilitzar campanes de cristall o fins tot tarteres i formatgeres. Les composicions que es poden crear en el seu interior són gairebé infinites: motius nadalencs, fotografies, records de viatges, entrades de museus i concerts i fins a figures d’origami.

campanas

Noticies relacionades

Parets de vidre

Decorar amb caixes i palets de fusta

<< tornar