Juny 2018 #53
Decoració

Idees perquè la ceràmica realci la decoració del teu habitatge

PORTADA_ceramica_mides-okMáxima versatilitat amb infinites possibilitats estètiques. L’ús de la ceràmica és una de les tendències decoratives més esteses ja que es pot integrar fàcilment a la llar a través d’objectes decoratius i elements constructius. 

La ceràmica és un dels materials més antics que utilitza la humanitat. Al Neolític ja s’utilitzava l’argila per elaborar objectes d’ús quotidià, tot i que sense ornamentació ni esmaltat. Altres civilitzacions, com per exemple la Xina, tenen una tradició que es remunta a 20.000 anys i que es centra en crear peces de ceràmica amb tècniques molt elaborades i amb un objectiu clarament decoratiu.

Actualment, els objectes de ceràmica mantenen una doble funció utilitària i ornamental, i representen un aliat perfecte en l’interiorisme per la seva capacitat d’adaptar-se a tot tipus d’estils i d’habitatges. A continuació, repassem algunes de les tendències més populars de l’ús de la ceràmica a la llar.

Plats per crear collages a les parets

Els plats de ceràmica són perfectes per penjar a parets llises ja que aporten un toc singular als espais. Podem combinar-los amb diferents mides, formes i fins i tot estils per aconseguir un efecte sorprenent. Idealment es recomana disposar-los a la cuina o al menjador de manera que formin un collage colorit.

Els plats de ceràmica es complementen molt bé amb elements de macramé, sobretot en aquells habitatges on predomini una decoració d’estil naïf o rústic.

raw_mides-okCombina la ceràmica amb l’estil raw

L’estil raw és una tendència que utilitza materials naturals (bàsicament la fusta) sense tractar ni embellir. Aquest estil resulta perfecte si el combinem amb elements de ceràmica llisos i d’un sol color, ja que realcen la bellesa de la imperfecció dels materials.

Reutilitzar peces de ceràmica antigues

L’ús d’estris antics de cuina com vaixelles o jocs de cafè de ceràmica poden realçar la decoració de qualsevol estança. Tant si els utensilis són heretats de la família com si s’adquireixen en mercats o en tendes d’antiquari, aquests objectes llueixen en tot el seu esplendor dins de vitrines o sobre d’estanteries i tauletes auxiliars. A més, l’augment de la moda vintage permet barrejar aquests objectes amb altres elements més moderns creant un interessant contrast visual.

cuina_mides-okEl ressorgir de les rajoles hidràuliques

L’ús de la ceràmica a la llar s’ha estès de tal manera que avui dia aquest material s’utilitza fins i tot per crear sòls vistosos o mosaics. Les rajoles hidràuliques, que en un passat s’utilitzaven com a paviments d’habitatges, s’han recuperat i avui dia són una de les tendències decoratives més populars. El seu atractiu, durabilitat i versatilitat juntament amb una gama àmplia de colors i dissenys les fan ideals per crear, per exemple, catifes en passadissos, mosaics a les cuines o sòls en banys.

Notícies relacionades

Idees de decoració amb macramé

Com decorar la teva llar a l’estil cottage

L’espart està de moda: coneix com incorporar aquest material en la decoració de la llar

<< tornar