Maig 2018 #52
Decoració

Idees per decorar les golfes

Atrevir-se amb la decoració d’unes golfes pot ser un gran repte. Les seves dimensions irregulars tornen el procés decoratiu més complicat. Ara bé, si segueixes els consells adequats, pots aconseguir que aquesta singular estança de casa brilli amb personalitat pròpia.

Sens dubte, el principal problema amb què et trobaràs en decorar les golfes és la forma de l’espai. No n’hi haurà prou amb tenir en compte els metres quadrats que de l’habitació, sinó que també hauràs de considerar l’altura i la inclinació del sostre. És clar que la zona més baixa limitarà les teves possibilitats, però no deixarà de ser superfície útil si apliques els recursos decoratius oportuns.

Abans de començar amb la decoració, t’hauràs de plantejar quin ús vols que tinguin aquestes golfes. Acostumen a ser l’habitació més tranquil·la i silenciosa de la casa, ja que les golfes estan normalment situades en una zona aïllada. Això fa que puguin convertir-se en la ubicació perfecta per a un dormitori, una zona de descans, un estudi o un despatx.

De vegades, l’espai té les dimensions suficients per convertir-se en un apartament; en aquest cas, el desafiament és separar els espais en diferents ambients segons l’ús a què destinis cadascun. A continuació et donem algunes idees perquè decoris les golfes.

Com optimitzar l’espai

La clau per treure el màxim partit a l’espai és no sobrecarregar-la amb mobles i complements. Convé optar per mobiliari a mitjana altura o baix, lleuger i poc voluminós, de manera que no dificulti la visió i contribueixi a crear la sensació d’amplitud visual.

D’altra banda, és important distribuir els mobles de la manera més òptima possible en funció de la forma de les golfes. Pots aprofitar la part més baixa per situar un llit, espai d’emmagatzematge, prestatges o fins i tot una zona chill out amb catifes i coixins. En la part més alta tens l’opció de col·locar-hi mòduls de prestatgeries a diferents altures per aprofitar millor l’espai.

Una solució ideal per a les golfes són els mobles a mida: gràcies a ells, evitaràs possibles racons morts fins i tot a les zones amb poca altura. També pots optar pels mobles multifuncionals, especialment si són petits o auxiliars. Així, un puff que es converteix en seient, un tamboret que fa de tauleta, un sofà-llit… destinar-los per a diversos usos et permetrà estalviar espai.

Com crear sensació de lluminositat i amplitud

Una altra dificultat amb la qual et pots trobar a les golfes és una lluminositat escassa per la falta de finestres, ja sigui perquè n’hi ha poques o perquè són molt petites. Encara que també hi ha solucions per a això.

Els colors clars t’ajudaran a aportar lluminositat a l’estada i a crear sensació d’amplitud: pots pintar de blanc o d’un to neutre les parets i el sostre. A l’hora d’escollir el mobiliari, decideix-te pel blanc o per fustes clares com el faig. Segueix aquest mateix consell també per a les cortines, l’entapissat del sofà o uns altres tèxtils. Per crear contrast, podràs jugar amb diferents textures o amb complements en tons més foscos.

Si pretens usar-les com a zona d’estudi o de treball, assegura’t de situar la taula on hi hagi més il·luminació i col·loca els mobles de manera que puguis treure el màxim partit a la llum natural

Pensa, d’altra banda, que la inclinació del sostre impedirà que la llum artificial es distribueixi de manera uniforme per tota l’estança, així que hauràs de distribuir els punts de llum de manera correcta. Una bona opció són els focus orientables, que et permetran dirigir la il·luminació cap a les zones que més ho necessitin. Pots complementar-los amb llums de peus o de taula situats en llocs estratègics.

Per complicat que pugui semblar, la decoració de les golfes no és una missió impossible. Seguir aquestes senzilles regles et donarà l’oportunitat d’habilitar una zona acollidora i amb caràcter a la teva llar.

<< tornar