Maig 2018 #52
Decoració

Idees per decorar la teva llar amb llums de gran format

lamparas_xxl_cabecera

Quan parlem d’interiorisme, decidir el tipus d’il·luminació és una tasca equiparable a l’elecció del mobiliari, ja que els llums, més enllà d’omplir de llum els espais, també poden funcionar com elements decoratius. De tot el gran ventall de possibilitats, els llums de gran format estan conquistant les llars. Descobreix per què són tan populars i com es poden adaptar de manera equilibrada i harmònica als diferents racons de casa teva.

Els llums XXL guanyen fama, donen personalitat i es poden usar en diferents estances. Gràcies a les diferents grandàries, materials i colors, aquests llums atorguen singularitat als ambients. Llegeix ara com se’n pot treure el màxim partit amb aquests senzills consells:

Tipologia. La primera decisió que hem de prendre és triar el tipus de llum, ja que, en funció del lloc on la situem, ens decantarem per un model o un altre.

Els llums de sostre se solen utilitzar a salons i menjadors perquè, com que són les estances més àmplies dels habitatges, proporcionen llum uniforme i també es poden usar com una part del mobiliari.

lamparas_xxl_salon

Una altra alternativa són els llums de taula. En aquest cas, col·locar un focus de llum de mida gran en una taula auxiliar, ja sigui al menjador o en una habitació, emfatitzarà l’espai i reforçarà la il·luminació general de l’estança.

lamparas_xxl_mesa

En tercer lloc trobem els llums de peu. En aquest cas, podem utilitzar llums de gran format per delimitar espais. Per exemple, si situem un llum XXL al costat d’una butaca, crearem un racó de lectura ideal.

lamparas_xxl_pie

Materials. Hi ha una gran varietat d’opcions i es recomana escollir s’adapti millor al teu estil decoratiu. Abunden els llums de cristall i xapa de fusta. Però no són els únics, també en trobem amb acabats metàl·lics, de bambú o de vímet, i fins i tot amb materials sintètics i fibres naturals.

lamparas_xxl_cocina

Habitacions. Com s’ha dit, aquest tipus de llums encaixen a la perfecció a salons i menjadors, tot i que també els podem trobar a dormitoris o cuines, a tauletes de nit i penjant dels sostres.

lamparas_xxl_dormitorio

Estils decoratius. Una vegada has escollit el model, el material i l’estança on la situaràs, només caldrà adaptar-la al teu estil decoratiu. Si per exemple vols un efecte industrial, decanta’t pels llums XXL de peu amb acabats metàl·lics. Per contra, els fets de fibres naturals solen encaixar a la perfecció en estils retro o vintage, ja que els donen un aire més natural. Finalment, un llum XXL de sostre de cristall, combinat amb tons blancs i freds, serà perfecte per crear un espai elegant i sofisticat, molt propi de l’estil escandinau.

 

Notícies relacionades 

Dóna color a la teva llar amb la il·luminació

Com il·luminar bé la teva cuina

<< tornar