Maig 2018 #52
Decoració

Idees per decorar el sostre

moment_solvia_techo

Cada vegada és més habitual prestar especial atenció al sostre en la decoració; deixar de banda el blanc i recórrer al color o als jocs creatius per convertir-lo en centre d’atenció. Decorar el sostre pot donar personalitat a un espai, a més de ser un bon recurs per separar ambients en una mateixa estança.

Quines normes cal seguir per decorar un sostre? En realitat, les mateixes que quan decores les parets o el terra. Suposem, per exemple, que et ve de gust pintar amb colors foscos, una proposta atrevida i elegant que marca tendència. Abans hauries de tenir en compte la mida de l’habitació: una estança gran i lluminosa et permetrà jugar amb aquests tons sense problema; en canvi, en una estança petita et convindrà no usar-los per evitar sensació d’estar oprimit o de sostre massa baix.

La proposta que triïs per al sostre dependrà de l’estil decoratiu que vulguis aplicar i dels altres elements de l’estança: les parets, el mobiliari i els complements, l’estampat dels tèxtils… A l’hora de combinar parets i sostre, tens diverses opcions . Si et decideixes pels colors llisos, pots triar el mateix per a tots dos elements, aplicar una tonalitat més clara en una de les superfícies o combinar colors diferents de manera que contrastin. Una alternativa original és reservar el color per al sostre i mantenir les parets blanques. Si prefereixes introduir un estampat a les parets, pots pintar el sostre d’un color que combini, o a l’inrevés.

Les possibilitats creatives del sostre són infinites. Si apel·les a la teva imaginació o busques la inspiració en imatges com les que t’ensenyem, pots obtenir uns resultats impressionants. Pintar a ratlles, decorar-lo amb un patró de formes geomètriques o fins i tot aplicar pintura de pissarra són algunes de les opcions al teu abast. I és que és en les habitacions infantils on podràs donar més curs a la creativitat.

Més enllà de la pintura, altres materials et poden ajudar a convertir el sostre de la teva llar en el centre de totes les mirades: cobrir-lo de fusta, utilitzar paper pintat o vinils, decorar amb motllures o recórrer a bigues reals o falses. També pots jugar amb la il·luminació: per a això, els LED de colors poden ser uns grans aliats.

MÉS INFORMACIÓ A Solvia.cat

<< tornar