Juny 2018 #53
Decoració

Idees per crear un vestidor a la teva llar

La creació d’un vestidor en el dormitori o en una estança independent és una solució útil per organitzar i guardar la roba de manera còmoda i eficaç, sempre que s’adapti el disseny a l’espai disponible.

Tenir un vestidor a casa és una necessitat per a moltes persones i, de vegades, l’escassetat de metres quadrats dificulta el procés. Per això, és tot un repte aconseguir habilitar i adaptar amb èxit l’espai lliure.

Alguns dels aspectes importants que cal tenir en compte abans de crear-ne un a casa nostra són la ubicació, la distribució i els detalls que el faran més funcional.

Distribució. En primer lloc, hem de tenir en compte la distribució. En general, n’hi ha quatre tipus principals.

  • Simple. Es tracta d’una sola paret destinada exclusivament a l’emmagatzematge. És l’alternativa més habitual i simple als dormitoris o les habitacions petites.
  • En forma d’ela. Aquesta solució també és típica dels dormitoris, ja que possibilita crear espais separats. Si la persona no comparteix l’habitatge, el pot usar per guardar, en costats diferents, sabates i roba, per exemple.
  • En forma d’u. Aquesta distribució és la que proporciona més capacitat d’emmagatzematge, ja que permet col·locar més mobles i jugar amb l’espai. És ideal per col·locar-hi un mirall de cos sencer, que, alhora, dóna més sensació d’amplitud.
  • Enfrontats. Aquesta composició consisteix a col·locar armaris, uns davant dels altres, i deixar un espai central ampli per moure-s’hi sense dificultat.

Ubicació. En segon lloc, hem de triar on anem a situar-lo.

  • Habitació pròpia. És l’opció més pràctica i còmoda, ja que ens permet jugar amb la distribució de l’espai i l’organització de la roba.
  • Al passadís o en qualsevol zona de pas que connecti, preferiblement, amb el dormitori. Per a aquest tipus de vestidors es recomana col·locar armaris un a davant de l’altre per aprofitar l’espai i garantir una organització lliure d’obstacles; així, evitarem entorpir la zona de pas.
  • Al buit de l’escala. Encara que no compti amb les mesures habituals ni una superfície fàcil d’utilitzar, el buit de l’escala, normalment en desús, és un bon lloc per instal·lar-hi prestatgeries i organitzar la nostra roba i/o sabates.
  • Altres zones difícils. Les golfes, les estances amb sostres baixos o les zones amb una estructura complexa també es poden convertir en un vestidor. Hi pots col·locar mobles que facin de panell divisori, armaris d’estructura descoberta per donar més sensació d’amplitud i fins i tot combinar-ho amb baguls, prestatges o caixes per aprofitar l’espai.
  • Darrere el capçal del llit. Es tracta d’una alternativa còmoda, eficaç i diferent. L’armari fa alhora de mur divisori entre el vestidor i la zona de descans, marcant les distàncies i els diferents espais.

La importància dels detalls. La col·locació de prestatges i penjadors s’haurà de relacionar amb les quantitats de cada tipus de peça que es guardin. No obstant això, altres complements que t’ajudaran a optimitzar l’espai i organitzar la roba són les fundes per a roba, les caixes o un armari penjant, amb diversos prestatges que permeten aprofitar tota la superfície possible.

Finalment, hi ha accessoris que poden ser molt útils en un vestidor, com ara els miralls, les cortines, els penjadors múltiples o les formes per a sabates.

<< tornar