Juny 2018 #53
Decoració

Idees per crear un gimnàs a casa teva

Mai has pensat a muntar el teu propi gimnàs a casa? És la solució ideal per fer exercici quan tu vulguis sense haver de pagar quotes mensuals.

Les vacances s’han acabat i, com cada any, és el moment de tornar a la rutina laboral i de fixar-se nous reptes, com per exemple, posar-se en forma d’una vegada per sempre. N’hi haurà prou amb una rutina esportiva diària perquè aquests quilos que has guanyat aquest estiu deixin de ser visibles. Fer realitat aquesta rutina ens suposa dues dificultats: haver de pagar una quota mensual i trobar el moment adequat per anar al gimnàs i fer-ho realitat. Una possible solució és que muntis el teu propi gimnàs a casa, només d’aquesta manera no tindràs excuses per no estar en forma. Aquí t’expliquem com ho pots fer.

Triar la ubicació. El primer que necessitem per muntar el nostre propi gimnàs a casa és disposar d’un espai per instal·lar-lo de manera fixa, sense haver de recollir tot el material cada vegada que fem exercici. Un dormitori en desús, un soterrani o unes golfes poden ser la ubicació ideal per al nostre gimnàs particular.

Decoració pràctica i elements complementaris. A l’hora de muntar el teu gimnàs a casa és convenient que protegeixis els terres amb catifes, tapetes o un terra de goma, que et permetrà realitzar un bon nombre d’exercicis amb comoditat. Si instal·les un gran mirall en una de les parets, podràs corregir els teus exercicis a mesura que els facis. El mirall també et servirà perquè l’espai que triïs per al gimnàs sembli més gran i sigui més lluminós. Decora la resta de parets amb colors vius, fotografies i cartells i instal·la un petit equip de música, un televisor i una petita nevera. Com a complement ideal, pots instal·lar una petita zona spa al teu bany, que t’ajudarà a relaxar-te una vegada acabis els exercicis.

Equipa-ho a la teva mida. El pas següent és fer un desemborsament econòmic inicial per equipar el teu gimnàs particular d’acord amb les teves expectatives. Depèn del tipus d’exercici que vulguis fer, hauràs de comprar un material o un altre.

El millor és que l’equipis de mica en mica. Per començar, un joc de manuelles, uns matalassets o estoretes, un banc d’abdominals i una bicicleta estàtica o cinta de córrer poden ser suficients. Si el teu gimnàs té prou metres quadrats, pots comprar també algunes bandes elàstiques, barres i màquines de musculació.

Compromís i disciplina. Amb el gimnàs a casa a punt, només falta el teu compromís. Si ho compleixes, aprofitaràs millor el teu temps, evitant els desplaçaments d’anada i tornada al gimnàs; t’estalviaràs les quotes mensuals i, en pocs mesos, hauràs amortitzat la teva inversió inicial, i et sentiràs lliure d’entrenar-te quan i com vulguis, sense restriccions d’horaris ni normes. Recorda, no obstant això, que encara que t’entrenis a casa teva has de seguir una sèrie de pautes per realitzar correctament una activitat física: consulta el teu metge o un especialista per saber quin exercici és el que més et convé segons els teus objectius (pèrdua de pes, manteniment, etc.), vesteix roba còmoda i transpirable, hidrata’t convenientment i fes servir sabatilles esportives.

Amb el teu gimnàs a casa a ple funcionament ja no tindràs cap excusa per no fer exercici i no posar-te en forma al teu aire, amb total llibertat.

<< tornar