Juny 2018 #53
Decoració

Idees originals per vestir la taula de Nadal

mes_defEls sopars i dinars nadalencs són l’oportunitat perfecta per adornar les nostres taules i treure a relluir la vaixella, cristalleria i coberteria reservada per a les grans ocasions. Una taula vestida amb cura transformarà l’ambient aconseguint, a més a més, que els comensals afrontin el menú amb el millor dels tarannàs.

Depenent de l’estil decoratiu de cada habitatge, els amfitrions adornaran amb diferents motius nadalencs el saló i el menjador. A continuació, et donem algunes idees perquè sàpigues com incorporar els ornaments segons l’ambient que predomini a la teva llar:

Estil clàssic: vaixelles de porcellana o antigues, estovalles de fil; detalls en vermell i verd i l’omnipresent Pessebre i/o arbre de Nadal de fons. Es poden vestir també les cadires, lluir els centres de taula i els jocs de cafè.

mesa_antigua_2

Estil contemporani: podem arriscar-nos molt més amb els colors, fins i tot incorporar tons pastís, prescindir de les estovalles i optar per camins de taula alegres i amb detalls DIY.

moderna_2
Estil rústic: complements que remeten a la naturalesa, branques o pinyes i estovalles més desenfadades prevalent el vermell i el verd. El millor teló de fons és una xemeneia encara que també podem optar per una il·luminació tènue amb espelmes.

rustica_3

Al nostre país és poc habitual que totes les reunions se celebrin en una mateixa casa ja que per costum se solen alternar els menjars amb diferents famílies i amics. Per aquesta raó, si aquest any aculls a la teva llar una d’aquestes festivitats, pren nota de la nostra guia per no perdre’t entre tantes garlandes, boles i centres.

– Tria entre vaixella o estovalles. Unes estovalles blanques sempre aconseguiran que destaquin els plats. Unes estovalles amb motius nadalencs o de to fosc exigeix una vaixella neutra. Les combinacions que millor funcionen són: vermell-verd, daurat-blanc i fins i tot negre-plata, però és el moment per innovar i arriscar-nos amb noves composicions.

montaje_plata

– Si es tracta d’un sopar podem permetre’ns l’ús de les espelmes. Cal cuidar que els detalls decoratius, centres de taules o canelobres, no dificultin ni les converses ni obliguin a amuntegar els plats. Hem de buscar la comoditat dels convidats. Calculem que cada comensal necessita un espai aproximat de 60-70 cm.

mesa_vela_oro

– Al sopar de Cap d’Any, més informal i festiu, es pot optar per un bufet i deixar que els nostres convidats es moguin per allà on vulguin. Col·locar la taula enganxada a una paret i habilitar una còmoda per a les postres, raïms i begudes és una magnífica opció.

buffet_def

 

Notícies relacionades:

Decoració nadalenca amb objectes reciclats

Originals adorns per celebrar el Nadal d’una altra manera

<< tornar