Juny 2018 #53
Decoració

Idees originals per il·luminar la teva casa per Nadal

OberturaLa llum és un dels millors aliats de la decoració nadalenca ja que ajuda a crear ambients únics i també aporta un toc màgic a la nostra llar. Espelmes, garlandes, llums… T’expliquem com treure el màxim partit a la il·luminació perquè la teva casa llueixi radiant aquestes festes.

Amb l’arribada del Nadal és moment d’adornar la nostra llar amb motius nadalencs. Si aquest any vols sorprendre als teus convidats, aposta per una il·luminació especial i festiva. Amb aquests senzills consells sabràs com inundar de llum cada racó de la teva llar.

Les espelmes, indispensables per Nadal
Les espelmes són un dels millors recursos a l’hora de decorar la llar per Nadal ja que permeten crear ambients càlids i acollidors. Existeixen moltíssims dissenys i colors diferents, tot i que per Nadal s’aconsella o bé utilitzar espelmes de tons intensos com vermells o daurats, o bé decantar-se pels blancs o platejats. Les espelmes perfumades són ideals per aquestes dates i disposades en racons estratègics com el rebedor donaran la benvinguda als comensals amb dolces fragàncies a canyella, vainilla o clau d’espècie.

Les espelmes també poden combinar-se amb altres elements nadalencs com centres o corones fetes amb branques de pi, pinyes o boles per adornar la taula. També podem disposar espelmes dins de gerres de ceràmica o cristall per il·luminar determinades peces de mobiliari o prestatgeries.

GuirnaldesGarlandes versàtils
Les garlandes i les tires de llums LED són una bona alternativa per destacar determinats espais de la teva casa de forma senzilla i original. Una llum càlida pot recórrer les teves prestatgeries, els marcs de les finestres o de les portes i fins i tot peces de mobiliari com els penja-robes i miralls, només has d’escollir el model de garlanda en concordança amb la personalitat que vulguis donar a cada racó. Les llums més rodones, grans o en forma d’estel són ideals en espais amplis com el menjador o el dormitori, mentre que les més petites i blanques són perfectes per complementar la il·luminació en una finestra o entre els llibres i fotografies d’una prestatgeria.

EspelmesLàmpades nadalenques
Un altre dels objectes que podem incorporar en la decoració de la nostra llar el Nadal són les làmpades dissenyades especialment per aquestes dates. N’hi ha en forma d’avet per adornar per exemple sales de dimensions reduïdes en les quals no cabria el tradicional arbre de Nadal. També en forma d’estel per a tauletes de nit o de canelobre per il·luminar la taula de manera sorprenent.

RaconsLa xemeneia, el teu racó especial
Ja hem comentat que la il·luminació té un paper protagonista en tota la casa durant aquestes festes, però en l’arbre i en la xemeneia destaca especialment. A la flama del foc de la xemeneia podem aportar un toc més íntim mitjançant una original il·luminació que faci d’aquest racó, un espai encara més agradable on gaudir amb els teus familiars de l’emoció d’obrir els regals nadalencs. La decoració, en aquest cas, ha de centrar-se a la lleixa, on podem col·locar espelmes, algunes tires de llums i combinar-les amb arranjaments naturals com branques de vesc o de grèvol, per exemple. El resultat serà una estampa de Nadal pel record.

XemeneiaNotícies relacionades

Idees originals per vestir la taula de Nadal

Adorns originals per celebrar el Nadal d’una altra manera

Habitatges que pots comprar si et toca el ‘Gordo’ de Nadal

<< tornar