Juny 2018 #53
Decoració

Idees de decoració per cases amb nens

Niños en casa decoraciónEt donem alguns trucs de decoració perquè la llar es transformi en l’espai preferit dels més petits de la casa.

La casa pot convertir-se en un lloc que afavoreixi la diversió i que a la vegada millori la convivència entre els nens i la resta d’integrants de la llar. Amb l’ajuda d’idees enginyoses aconseguiràs crear espais on grans i petits se sentin a gust.

Zones de joc segures
En una casa amb nens cal tenir especial atenció a la seguretat, ja que els més petits acostumen a recórrer tots els racons de l’habitatge i alguns poden ser perillosos. Per això, podem planificar una àrea de joc al seu dormitori o en alguna altra estança de la casa pensant en que els elements de decoració també siguin segurs. Per exemple, disposar d’una catifa antilliscant a la seva habitació o al saló ja que des dels primers mesos els nens desenvolupen la majoria de jocs al terra i així comptaran amb una zona de moviment més delimitada i estaran protegits de la pols. Escull també els mobles d’emmagatzematge que siguin estables i fins i tot fixa’ls a la paret.

Niños en casa primeros dibujos

Els seus primers dibuixos
Una de les activitats preferides dels nens petits és el dibuix. Per poder pintar lliurement sense embrutar, podem instal·lar una pissarra a la paret de la seva habitació o estratègicament en algun espai on compartim estones amb ells (per exemple, a la cuina o al nostre estudi). D’aquesta manera les seves primeres obres d’art formaran part de la decoració de la casa. Si no hi ha molt espai a l’habitació infantil, podem utilitzar pintura de pissarra per decorar algun armari i així els nens podran dibuixar sense ocupar excessivament la paret i restar lluminositat al dormitori.

Un bany per tots
El bany acostuma a ser un moment de diversió pels nens. Per adequar-lo podem decorar les parets de la banyera amb divertits accessoris on posar els objectes i joguines que utilitzem durant el bany. Si no disposem d’espai, podem guardar-los en un seient amb emmagatzematge o en un carretó de colors vius. Si només es disposa d’un bany a l’habitatge, la decoració també pot ajudar a equipar-lo perquè el seu ús sigui adequat per a tota la família: incorporant un tamboret-escala o aprofitant algun racó de la paret per situar estanteries on guardar els estris un cop el nen s’hagi banyat. Escull cortines de dutxa amb estampats divertits i utilitza un banc o una mini tovalloler perquè ells mateixos puguin agafar les tovalloles o petits barnussos.

Niños en casa rocodromo

Rocòdrom a casa!
A molts nens els encanta escalar els sofàs o les lliteres. Per què no transformar aquest hàbit en un joc amb la supervisió dels adults? Existeixen vàries possibilitats en decoració per crear-lis un rocòdrom a la seva habitació, a la sala de jocs o al passadís. Podem cargolar les pedres a la paret o fixar-les sobre un panel adossat, si volem protegir i personalitzar la paret. També podem donar un sentit pràctic al rocòdrom. Com alternativa, les preses de colors amb mides adequades també es poden utilitzar com a penjadors de roba, barrets i paraigües.

Niños en casa columpio

Gronxador a l’habitació
Els gronxadors no només estan al jardí. Ara també es poden convertir en un element decoratiu molt divertit on jugar i fins i tot relaxar-se i llegir, amb els models més sofisticats que incloguin recolzament i coixí. Hi ha tants models de gronxador com espai disponible i pressupost. Per exemple, un plafó de fusta cobert en coixí i penjat amb una corda a cada cantó ens recordarà el gronxador més clàssic.

Notícies relacionades

5 propòsits per decorar la teva casa el 2018

Com decorar una àrea de jocs per nens

Idees DIY per decorar una habitació infantil

Consells de decoració per preparar una habitació de nadó

<< tornar