Juny 2018 #53
Decoració

Idees de decoració: espais (que no passen) inadvertits

Si la teva llar és petita o necessites més espai, en pots guanyar recuperant i decorant al teu gust els llocs menys valorats de casa.

Una de les noves tendències decoratives que arriben amb el nou any és ressaltar espais inadvertits, poc valorats, com ara els entresolats, els passadissos o els racons sota les escales (between-spaces com en diuen els arquitectes). Una decoració intel·ligent t’ajudarà a aprofitar al màxim cada angle de casa teva i a aconseguir que fins i tot els pisos més petits semblin molt més amplis.

Aquesta nova tendència aposta per valorar i donar ús a racons que fins ara no havíem vist que hi fossin. Les noves solucions decoratives et poden ajudar a mirar aquests espais infrautilitzats amb una mirada renovada. Aquí trobaràs algunes idees perquè aprofitis al màxim els metres de la teva llar i els embelleixis donant un aire nou a tota la llar.

  1. Atreu l’atenció. Una bona utilització del color, combinant tons clars i foscos com ara el gris tirant a blau , el rosa neutre i el caqui, et permetrà crear una il·lusió òptica de falsa profunditat. Aquest artifici atraurà l’atenció d’espais fins ara ignorats.
  2. Recupera els espais morts. Si tens una biga que divideix una de les parets i crea un buit en el qual no pots posar cap moble, hi ha una solució que t’ajudarà a aprofitar-ho: posa uns prestatges ben senzills que no desentonin amb la resta de l’estança. A més de guanyar més metres per als teus llibres, les teves fotos o els teus objectes de record, donaràs un ús pràctic a un espai que fins llavors no aprofitaves.
  3. Treu partit al buit de l’escala. Els buits que deixen les escales són difícils de decorar. Algunes pràctiques idees per aprofitar-los poden ser fer un ampoller a mida; tapar-ho amb Pladur i crear petits espais on col·locar gerros, llibres i fotografies; convertir-ho en traster amb una porta feta a mida, o, si l’espai és prou ampli, col·locar-hi el teu petit racó de lectura.
  4. Aprofita les finestres. A sota de les finestres hi ha el lloc ideal per col·locar unes petites prestatgeries amb un fons que no passi dels 20 o 25 centímetres. Omple-les amb caixes i cistells de vímet per aconseguir un espai més recollit i més netedat visual. Una opció més econòmica és construir una petita zona de prestatge.
  5. Decora els passadissos. Els passadissos no són fàcils de decorar. Són estrets i tenen poc llum per la qual cosa els oblidem i els confinem a meres zones de pas sense cap mena de personalitat. Si el plànol de casa t’ho permet, tira l’envà i substitueix-lo per un envà d’obra. Tindràs més claror, i encara més si hi poses un gran mirall i llums. Recorda que, facis el que facis, has de deixar sempre un mínim d’entre 70 centímetres i un metre de pas.
  6. Si tens un safareig, optimitza’l. Si tens un safareig a casa, que és una de les estances menys mimades perquè acostuma a tenir un caràcter merament funcional i dimensions reduïdes, sempre li pots donar més usos, no tan sols ha de ser l’habitació de la rentadora, l’assecadora i la planxa. Un armari encastat, encara que sigui amb poc fons, et permetrà ordenar correctament la roba i els productes de neteja de casa per tal de tenir més llocs en les altres habitacions.
  7. Mobles amb doble vida. Alguns mobles, com ara el llit, tenen espais buits (per exemple, a sota) que són perfectament aprofitables. Si vols evitar que la part inferior acumuli pols, i tenir un lloc extra per emmagatzemar roba de fora de temporada, col·loca-hi uns petits calaixos d’emmagatzematge i optimitza aquest racó.
  8. Aprofita els sostres alts. Les cases amb sostres molt alts permeten guanyar en emmagatzematge, que pots fer invisible solament amb una mica d’enginy. Aprofita’ls per fer-hi altells i, si es tracta d’una habitació, construeix-hi una tarima que sostingui la zona de dormir i faci alhora de petit traster.

La tendència és donar protagonisme a racons inadvertits a priori, però que amb pocs i fàcils canvis com els que t’hem comentat ara es poden convertir en llocs ben vistosos de casa teva.

<< tornar