Juny 2018 #53
Tendències

Habitatges en contenidors marítims

02La idea de construir habitatges a partir de contenidors utilitzats per transportar mercaderies per vaixell va començar a estendre’s fa diversos anys. La tendència va ser cobrant una força cada vegada major, fins al punt que molts arquitectes han donat regna solta a la seva creativitat partint d’aquests elements com a matèria primera per als seus dissenys.

Si els contenidors marítims han aconseguit fer-se un buit destacat en el camp de l’arquitectura no és per una simple qüestió de modes. Un habitatge construït a partir d’aquests materials pot oferir les mateixes característiques de confort que una convencional i, a més, aporta diversos avantatges.

01D’entrada, la seva versatilitat per al disseny. Partint d’una estructura modular, els contenidors marítims donen lloc a infinitat de propostes de gran creativitat: des de senzilles residències d’estiu o casetes de convidats a habitatges de luxe, restaurants, oficines, hotels i fins i tot comunitats.

D’altra banda, el fet de reciclar contenidors garanteix una construcció més sostenible. A més, el procés de muntatge d’un habitatge d’aquest tipus és més ràpid, més fàcil i, per tant, més assequible. També és més senzill desmuntar l’habitatge.

Encara que els contenidors també compten amb alguns hàndicaps a tenir en compte si es vol garantir una habitabilitat confortable. Perquè l’habitatge conservi la temperatura, és necessari revestir les parets d’acer amb un bon aïllament. A més, i malgrat que aquests contenidors estan preparats per resistir a la intempèrie, convé un bon manteniment per evitar l’oxidació.

 

<< tornar