Juny 2018 #53
Decoració

Habitacions per a més d’un nen

01

L’habitació dels nens els ha d’ajudar a estudiar i descansar. Ha de ser un espai que els relaxi i estimuli, especialment si el dormitori, el comparteixen dos o més nens. El més important perquè els més petits de la casa convisquin harmoniosament a la seva habitació és aconseguir una distribució òptima. Els mobles a doble altura, amb les zones de joc o estudi sota els llits, són ideals per als dormitoris més petits. També és important crear racons perquè els facin seus i usar un mobiliari que aprofiti al màxim l’espai. Els calaixos col·locats sota els llits o les lliteres són una opció excel·lent.

El llit és l’element clau de l’habitació dels més petits. Una bona solució són els llits evolutius, que poden durar uns deu anys i que passen de bressols a llits i que també es poden transformar en un sofà auxiliar. Si l’espai és limitat, és millor optar per llits niu, que amaguin un dels llits; per lliteres, que sempre són una diversió per als més menuts, o per llits abatibles, que es transformen en panells de paret quan no compleixen amb la seva funció original i alliberen d’aquesta manera uns metres quadrats molt valuosos.

Qualsevol habitació infantil ha de tenir tres mobles imprescindibles: la taula, la cadira i la prestatgeria. La mesura mínima de cada taula és 120 x 60 centímetres i ha de disposar d’algun calaix per emmagatzemar el material d’estudi. La cadira ha de tenir una altura proporcional a la taula i a l’alçada dels nens i, si pot ser, respatller alt, per estalviar-los problemes d’esquena. Finalment, cada nen ha de tenir la seva prestatgeria: un lloc privat perquè emmagatzemi i ordeni els seus llibres, contes, fotos o objectes personals.

En definitiva, quan l’ús de l’habitació sigui compartit, és millor ser molt funcional i optimitzar l’espai perquè se sentin bé, tant mentre juguen com mentre estudien. Posa’t el repte que l’habitació respiri. Un altre tema crucial és que els dos germans tinguin el mateix espai i els mateixos elements. Que el seu benestar sigui el més semblant possible. Finalment, si els nens són d’edats diferents, és millor apostar per una decoració neutra que no desentoni gaire amb l’edat de cadascun dels dos petits. En altres paraules, un estil acollidor que els ajudi a créixer en harmonia.

<< tornar