Juny 2018 #53
Decoració

Guia d’utensilis bàsics en una casa nova

portadaSi tens previst mudar-te per primera vegada pren nota d’aquests 11 utensilis bàsics que no poden faltar en la teva nova llar.

Per gaudir plenament d’un nou habitatge és important que des del primer dia disposis de:

1. Tot i que un matalàs inflable pots ser una opció adequada els primers dies que visquis a la teva nova casa, a llarg termini hauries de valorar la compra d’un llit per garantir un bon descans. També són bàsiques una làmpara de nit i una calaixera per guardar roba interior. Si el pis disposa d’armaris encastats pots estalviar-te aquest mobiliari, però si no els té, pots optar per un penjador amb barra per penjar la teva roba.

dormitorio_impres

2. Els electrodomèstics imprescindibles en una nova llar són aquells que necessitem per cuinar i conservar els aliments, és a dir, una placa de vitroceràmica o fogons i un frigorífic. Una rentadora i una assecadora, en canvi, no són fonamentals si per exemple disposes d’una bugaderia autoservei al teu barri.

3. Quan et mudes a una primera llar no és necessari comptar amb un equipament de cuina complet. Pots començar per un petit joc de gots, plats i coberts per utilitzar a diari. Recorda també comprar un escorredor de plats i com a mínim una paella, un cassó i una olla per cuinar.

menaje_def

4. El sofà és un moble bàsic en qualsevol habitatge. Si no disposes d’una taula de menjador i/o de cadires, pots utilitzar el sofà i una tauleta de centre per menjar. Moltes llars prescindeixen del menjador tradicional i realitzen els àpats a la cuina o a la sala d’estar.

5. Un petit armari al bany o cabassos per ubicar els articles d’higiene personal són indispensables. A més a més, una cortina si la banyera no té mampara, una escombreta, un portarotllos, un tovalloler i una estoreta. Existeixen penjadors que es col·loquen encaixats a la porta, també accessoris adhesius o de ventosa que eviten haver d’utilitzar el trepant.

6. Dos jocs de llençols, dues fundes de nòrdic i l’edredó i dos jocs d’estovalles. D’aquesta manera sempre tindràs una peça de recanvi neta.

toallas_red_def

7. Si l’habitatge no te contrafinestres, et recomanem que compris cortines o estores per salvaguardar la teva intimitat.

8. Els productes de neteja essencials, és a dir, una escombra, un recollidor, un cubell i un pal de fregar. Draps per treure la pols o plomall, contenidors per a tirar la brossa i tot l’assortiment de productes de neteja que considerem necessaris: sabó per la vaixella, sabó de fregar el terra i per netejar a mà, netejavidres, lleixiu o qualsevol altre desinfectant, fregalls, baieta, etc.

9. Una farmaciola que inclogui els fàrmacs bàsics, tiretes, gasses, estisores, aigua oxigenada i alcohol. Sempre és aconsellable tenir a mà un kit per pal·liar els possibles accidents domèstics.

10. La temperatura d’una casa és bàsica pel teu confort. Si et trasllades en plena canícula pensa que potser necessitaràs un ventilador. Pel contrari, si ja s’acosta la temporada hivernal, segur que hauràs d’adquirir una estufa o un calefactor.

11. Una caixa d’eines bàsica mai està de més ja que et servirà per anar muntant els mobles i col·locar les estanteries de la teva nova llar.

Notícies relacionades:

Com planificar una mudança

Alternatives per donar una nova vida al teu sofà

Com treure partit a un bany petit

Mobiliari petit: solucions pràctiques i decoratives

 

<< tornar