Juny 2018 #53
Reportatge

Glamping, càmpings amb glamur

Renovar-se o morir. Els hotels i els càmpings estan a la caça de nous clients, més exclusius i amb gustos més sofisticats. La nova tendència en hostaleria es diu glamping, nom que neix de la fusió de les paraules glamur i càmping, i defineix una nova forma de turisme que sedueix joves i bohemis adinerats que volen passar les seves vacances vivint una experiència diferent, lluny de les construccions de formigó i maons i en ple contacte amb la naturalesa sense renunciar al confort dels millors hotels.

Tot té el seu origen, i el del glamping cal buscar-ho en les caceres elitistes que es fan a la sabana africana. Les carpes que acollien els turistes adinerats traslladaven serveis i comoditats de primera classe a paratges deserts. A poc a poc, la tendència es va imposar en països amb una vasta naturalesa encara per descobrir com són Austràlia i els Estats Units, i fa poc ha arribat a Espanya, en forma d’harmonioses cases en els arbres, sofisticades tendes índies o iurtes.

Aquests espais estan especialment preparats per als qui busquen naturalesa sense abdicar del confort d’una casa i gaudir d’altres privilegis que no s’inclouen en l’oferta tradicional dels càmpings, com ara haver de muntar la tenda, dormir incòmodament a terra o no tenir llum elèctrica. El glamping és apte per a tots els públics, fins i tot per al turisme familiar. Els nous establiments de glamping també ofereixen nombroses activitats relacionades amb la naturalesa i l’equilibri corporal i mental: massatges, sessions de reiki… Es tracta d’un turisme, en definitiva, totalment diferent.

ARTICLES RELACIONATS:

Vius en una casa sana?

Curiosos edificis reconvertits en habitatges

Cases que s’adapten a l’entorn per estalviar energia

 

<< tornar