Juny 2018 #53
Tendències

Espanya segueix sent un país de propietaris

foto_fachada_ineMalgrat la creixent demanda del lloguer, l’Institut Nacional d’Estadística constata que la majoria de les llars espanyoles ocupen habitatges en règim de propietat.

Les últimes dades relatives a la tipologia de les llars espanyoles publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) són reveladores: malgrat el creixement de la demanda de lloguer sobretot en grans ciutats com Madrid o Barcelona, la majoria de les llars espanyoles, en concret el 77,5%, van residir el 2016 en habitatges de propietat. I d’aquesta proporció, el 48,7% ho van fer en habitatges sense pagaments pendents.

Aquest estudi també destaca que el règim de tinença dels habitatges varia segons la nacionalitat. Mentre que el 59,4% de les llars amb algun membre estranger habiten en règim de lloguer, només l’11,8% de les famílies amb tots els seus membres de nacionalitat espanyola es van decantar en 2016 per aquesta modalitat.

D’altra banda, la grandària mitjana de les 18.406.100 llars censades a Espanya el 2016 es va situar en 2,50 persones i les llars més freqüents van ser ocupades per una parella amb fills, en concret el 33,8%.

No obstant això, l’estudi adverteix que cada vegada són més les persones que viuen soles al nostre país. En 2016 aquesta xifra es va situar en 4.638.300 persones, la qual cosa suposa el 25,2% del total. Les raons d’aquesta tendència es justifiquen per l’envelliment progressiu de la població que propicia que moltes persones majors ocupin soles el seu habitatge. També pels habitatges habitats pels denominats ‘singles’.

 

Notícies relacionades

Com es comporta el mercat de lloguer residencial per províncies?

 

<< tornar