Juny 2018 #53
Decoració

Els gadgets que et faran la vida més fàcil a casa

gadgets para el hogar aspiradora
gadgets para el hogar seguridad

La tecnologia ens ha facilitat la vida a la llar, tant en qüestions de neteja com de seguretat o de benestar personal. A continuació et presentem els 10 gadgets que faran que la teva vida quotidiana sigui més dolça.

La tecnologia ha deixat de ser exclusiva dels ordinadors o la telefonia mòbil. Els antics electrodomèstics han passat a la història i les nostres llars s’estan omplint d’artefactes electrònics amb una missió comuna: fer-nos la vida més fàcil, ajudar-nos a estalviar energia i a millorar la nostra salut i la nostra seguretat. Vols encendre o apagar els llums quan ets fora de casa? Buscar un robot que netegi sol? Necessites que el teu pany s’obri amb el teu telèfon intel·ligent? Aquí et donem algunes opcions per omplir la casa de gadgets que et facilitaran una mica la vida:

LLAR

Aspiradora autònoma. Tot un clàssic dels gadgets de la llar des del primer model que va sortir el 2002. Aquest petit aspirador s’ha consolidat a les nostres llars i n’han sortit una bona pila més de similars. El secret? L’aspiradora es connecta i es passeja per casa recollint la pols, el borrissol i tot el que trobi a terra. Si la proves, no podràs viure sense.

Robot de cuina. Els primers robots de cuina van ser tota una revolució a les cuines alemanyes, amb una màquina que talla, remena, pasta, cou, bull i cuina al vapor. No era com la del Bulli, però es va convertir en l’oasi dels cuiners mandrosos o poc avesats. El robot de cuina arriba amb un llibre ple d’instruccions que et convertiran en tot un masterxef… o, almenys, et serviran per tenir el menjar que duus a l’oficina preparat en ben poc temps. Han anat sortint models posteriorment més assequibles que també estan generant afició, i fins i tot els grans cuiners els han trobat múltiples aplicacions.

Termòstats intel·ligents. Cada vegada són més habituals en les nostres llars. Aquests petits enginys permeten programar la calefacció i l’aire condicionat perquè la nostra casa estigui sempre a la temperatura òptima de confort. Alguns realitzen analítiques de consum que ens poden ajudar a estalviar fins a un 20% en energia i es controlen amb pantalles tàctils que es poden connectar per Internet als nostres dispositius mòbils.

Regadora a distància. Amb aquest gadget podràs cuidar les teves plantes mentre ets a quilòmetres de distància. El sistema, que es controla per bluetooth o des d’una tauleta o un telèfon intel·ligent, incorpora uns sensors que detecten quan el test té un dèficit d’humitat. L’aparell inclou un llibre de recomanacions sobre floricultura i fitxes de cures de més de 8.000 plantes.

La cuina del futur. També en podem dir cuina espacial. La cuina es pot connectar a una tauleta per controlar la temperatura del forn, els focs i el temps de cocció o per descarregar receptes o videotutorials per aprendre a cuinar. El dispositiu t’avisa quan el menjar està preparat o si s’ha de tornar a escalfar.

Llums intel·ligents. Al mercat hi ha els anomenats focus intel·ligents, que es poden controlar des del teu telèfon o tauleta. Consten d’un pont exclusiu que s’ha de connectar al mòdem o router de casa. Quan estigui connectat, n’hi ha prou amb descarregar-se una app gratuïta, connectar el mòbil al pont i identificar les bombetes que has instal·lat. A partir d’aquest moment, des del mòbil podràs atenuar el llum, encendre’l o apagar-lo.

SEGURETAT

La càmera amb reconeixement facial. Es tracta de càmeres de videovigilància que incorporen un sistema de reconeixement facial. La càmera incorpora visió nocturna i detecta el rostre d’una persona mentre estigui al seu abast, fins a un angle de 130 graus. Abans d’engegar-la cal crear perfils amb fotos dels familiars i amics autoritzats a entrar a casa. Si detecta alguna persona estranya, la càmera envia un missatge al telèfon mòbil de l’usuari perquè prengui les mesures oportunes.

SALUT I BENESTAR

Panys antivirus. Ideal per a les llars d’hipocondríacs. Aquest enginy està dissenyat per esterilitzar el pany gràcies a un llum ultraviolat que s’activa quan no s’està utilitzant. Aquest aparell està especialment pensat per a espais públics en què els panys de les portes tenen molt ús i poden acumular una gran quantitat de bacteris i gèrmens.

El gimnàs invisible. Nous aparells en forma de cadira per a les persones que no tenen temps per al gimnàs. Aquesta cadira compta amb sensors d’exercici que mouen els suports dels braços i les cames i et permeten fer moviments semblats als que faries en qualsevol màquina del gimnàs. La cadira incorpora una pantalla que t’informa de les calories cremades i d’una aplicació que et permet mesurar el progrés de les teves rutines al teu telèfon mòbil.

Monitor de somni. Si no dorms bé, hi ha solucions intel·ligents i pràctiques al marge de les pastilles. Una és el monitor de son no invasiu que controla el teu ritme cardíac en dormir, els teus cicles de somni, la teva respiració i el temps que realment dorms. En despertar, el monitor elabora una anàlisi de qualitat del son i t’ho envia al telèfon mòbil o la tauleta amb consells per millorar el teu son. Aquests aparells es basen en la balistocardiografia, una tècnica que mesura els batecs del cor, la respiració i els moviments en dormir, i és capaç de distingir els teus roncs dels de la teva parella.

Ja has trobat el gadget que t’ajudarà a tenir una vida més fàcil a la teva llar? Si és així, estem ben contents.

<< tornar