Maig 2018 #52
Decoració

Els deu pisos de pel·lícula que ens agradaria comprar

10 casas de película
10 casas de película
10 casas de película

A tots ens agradaria tenir una llar de cinema: un habitatge fabulós per viure amb totes les comoditats i poder ser l’enveja de les visites. I, portant l’expressió al peu de la lletra, a molts ens agradaria viure en algun dels pisos o les cases que surten a les nostres pel·lícules o sèries preferides. Aquests deu habitatges et deixaran amb la boca ben oberta. Apunta-ho, perquè alguns, fins i tot, els podries adquirir.

1. El llop de Wall Street. La pel·lícula de Scorsese es basa en les memòries de l’agent de borsa Jordan Belfort i mostra la vida d’excessos del protagonista, interpretat per Leonardo DiCaprio. Entre els habitatges en què se situa l’acció destaca un luxós àtic a Manhattan amb unes impressionants vistes al East River. El pis que es va utilitzar per al rodatge és al pis 32 del Milan Condominium, a Midtown East, i va estar en venda fa poc més d’un any.

2. Crepuscle. L’envejable casa de luxe que serveix de refugi a la família Cullen és l’habitatge més representatiu d’aquesta saga vampírica. Es tracta d’una construcció moderna amb parets de vidre que permeten als seus habitants gaudir del bosc des de la llar. És a Portland (Oregon) i pertany a un director de disseny de la marca Nike.

3. Match Point. Seguint amb les vistes espectaculars, què es pot dir de les que contempla Jonathan Rhys-Meyers des del seu fantàstic pis londinenc a la pel·lícula de Woody Allen? L’ampli loft d’enormes vidrieres orientades cap al riu Tàmesi és a l’edifici Parliament View, a la cara sud de Lambeth Bridge.

4. Modern Family. A Los Angeles (Califòrnia) trobem les residències d’una de les famílies més divertides de la televisió. El patriarca, Jay Pritchett, viu amb la seva esposa en una luxosa residència d’aire modern a Cliffwood Ave, coneguda en realitat com a Sinnott Residence, que ha guanyat premis d’arquitectura. La seva filla Claire i la resta dels Dunphy resideixen en una casa d’estil tradicional que es va posar a la venda fa pocs anys.

5. Sexe a Nova York. No són pocs els qui envegen el protagonista, Carrie Bradshaw, pel seu estil de vida, el seu guarda-roba i el seu apartament de single, situat al West Village de Manhattan. Les escales d’entrada de l’edifici s’han convertit en lloc de selfie obligat per als fans de la sèrie que visiten Nova York. Per tafanejar a l’interior d’aquest i d’altres apartaments de sèries, res millor que fer un cop d’ull als plànols dibuixats per l’artista espanyol Iñaki Aliste Lizarralde.

6. American Psycho. Un apartament amb molt estil per a un inquietant assassí en sèrie. L’elegant pis de Patrick Bateman a Manhattan és un habitatge d’aire minimalista polidament decorat de colors blanc i negre.

7. Els homes que no estimaven les dones. En l’adaptació cinematogràfica de la primera novel·la de Millenium surt una moderna i luxosa casa situada a l’arxipèlag d’Estocolm (Suècia), en un magnífic entorn natural. Des del saló envitrallat  de Vila Överby, llar de Martin Vanger a la ficció, es gaudeix d’una relaxant vista de la badia.

8. Downton Abbey. A Newbury, al comtat anglès de Berkshire, es troba l’imponent castell victorià en el qual es desenvolupa l’acció d’aquesta popular sèrie d’època. El Highclere Castle no està en venda, però obre les portes als visitants i als qui vulguin el llogar per organitzar-hi algun acte.

9. L’escriptor. Qualsevol signaria per un treball que permet gaudir d’una sorprenent casa a la platja com la que ofereixen a Ewan McGregor per escriure en aquesta pel·lícula de Polanski. El problema és que l’habitatge de luxe, aparentment situat a l’illa de Martha’s Vineyard (Massachusetts), no existeix. Per rodar els exteriors de la casa es va construir una façana a l’illa alemanya d’Usedom, i els interiors corresponen a un set de rodatge.

10. Up. La casa viatgera d’aquesta reeixida pel·lícula de Pixar és tan irreal com el seu entranyable protagonista. O almenys ho era fins que un arquitecte va decidir convertir-la en realitat. La construcció, que és a Herriman (Utah), reprodueix exactament tant l’edifici com la decoració d’interiors de la pel·lícula d’animació. Va ser adquirida com a habitatge per una parella de fans de Pixar.

Recordeu-ho, tots aquests habitatges de pel·lícula (o de sèrie) et poden ajudar a imaginar com seria la teva casa somiada o a inspirar la decoració d’interiors de la teva pròpia llar. Però saber que alguns són reals i han estat en venda en algun moment et demostra que també els somnis immobiliaris es poden convertir en realitat.

<< tornar