Abril 2018 #51
Decoració

Els colors del fengshui

El color és una part crucial de la nostra percepció. Tots els dies triem colors en vestir-nos, maquillar-nos, anar a comprar, pintar les parets de casa, etc. Fins i tot hi ha qui calcula que més de la meitat de les nostres decisions es basen en el color, una forma d’energia, ja que cada color és en realitat una ona electromagnètica d’una longitud determinada. En aquest sentit, el fengshui, a més de la ubicació dels elements de la llar o els materials dels mobles, també compta amb una llista de colors () que són ideals per ressaltar els beneficis mil·lenaris que ofereix i atreure l’energia correcta a la teva llar.

Els tons vermells, per exemple, són dels més utilitzats en la decoració fengshui, en la qual representen l’element foc. Són ideals per focalitzar l’atenció en un objecte encara que s’han d’utilitzar amb moderació. Res de comprar mobiliari d’aquest color o de pintar una paret totalment vermella. És millor utilitzar-lo com color de contrast en petits objectes decoratius com ara canelobres, gerros, marcs de fotos o petites peces de mobiliari. Tant el vermell com el taronja són molt utilitzats a les zones d’estar.

La millor combinació dels tons vermellosos són els tons marrons, representants de l’element terra i símbol de descans i tranquil·litat. Aquests tons són ideals per a les parets dels salons i per decorar els habitatges de persones grans, ja que transmeten una forta sensació de quietud. Per als més petits de la casa, però, el millor color és el groc, un to que atreu la felicitat i que converteix qualsevol estança en un espai dinàmic, ideal per al joc i la reunió de persones.

Els tons blaus, d’altra banda, són ideals per decorar l’oficina o el despatx. Transmeten frescor i tranquil·litat i es poden utilitzar a les parets o els mobles, les cortines o els objectes decoratius de les estances. Un color que s’ha d’emprar amb moderació és el verd. És millor limitar-lo a uns tocs de verd a la paret d’una habitació o a l’habitació dels nens, ja que és un color que els aportarà seguretat i fomentarà la seva creativitat.
Un dels colors preferits del fengshui és el blanc. És el millor per a les parets de les habitacions i el bany. El color blanc simbolitza l’equilibri de l’energia en el lloc i permet que aquesta flueixi correctament pels espais sense interrupcions. A més a més, és el color que propicia el descans, l’harmonia i la puresa. El seu contrari i alhora la seva millor combinació, el negre, és un color ple de misteri i sensualitat. Utilitza el negre amb moderació, ja sigui en els marcs dels quadres, en alguna taula o en algun ornament. Fuig, tanmateix, dels tons grisos. Redueix-ne l’ús a alguns acabats o a elements estructurals, com ara les columnes.

<< tornar