Juny 2018 #53
Tendències

Els cinc edificis més alts de la Xina

En la llista de les ciutats amb el nombre més elevat de gratacels, la Xina ocupa una posició privilegiada. A Xangai, la ciutat més poblada del país, hi trobem el segon edifici més elevat del planeta i, a Hong Kong, un dels principals centres econòmics i financers del món, se situa l’International Commerce Centre, que ocupa la posició número cinc en el mateix rànquing.

A continuació s’enumeren els cinc edificis de més alçada de la Xina i algunes de les seves característiques principals, juntament amb detalls del disseny i l’arquitectura.

Torre de Shanghai_1Torre de Xangai 

És l’edifici més alt de la Xina i el segon del món, després del Burj Khalifa de Dubai. La torre, de 632 metres i 128 pisos, està formada per nou edificis cilíndrics coberts per una façana de vidre, dins dels quals hi ha nou jardins interiors oberts als residents de Xangai.

Del seu disseny i arquitectura destaquem el caràcter sostenible de la construcció. Per exemple, la façana de vidre és capaç de reduir les càrregues de vent un 24% i l’estructura d’espiral recull l’aigua de la pluja, que posteriorment es reutilitza per a l’aire condicionat de la torre i la calefacció.

 

 

 

 

 

 

Ping An Finance Center ping Ann finance centrei_1

Amb 115 plantes i 599 metres d’altura, es convertirà al segon edifici més alt de la Xina. Està situat a Shenzhen, a la província de Guangdong. Actualment es troba en construcció, però segurament s’inaugurarà aquest mateix any.

 

 

 

 

 

 

 

Shangai World Financial Centre_1

Xangai World Financial Center

Aquest centre financer és un dels gratacels més elevats del país i del món. Consta de 492 metres i 101 pisos i es troba a la ciutat de Xangai. El seu disseny és únic, ja que a la punta disposa d’una obertura que permet reduir la pressió del vent sobre l’edifici.

 

 

 

 

 

 

 

International Commerce Centerinternational commerce centre_1

Es tracta d’un gratacel situat a Kowloon, província d’Hong Kong que forma part d’Union Square. Amb una altura de 484 metres i 108 plantes, es va acabar de construir l’any 2010. Com en molts dels edificis d’aquest tipus, s’hi ha habilitat un hotel de luxe.

 

 

 

 

 

 

 

Zifeng tower_1Torre Zifeng

També coneguda com la Greenland Square Zifeng Tower, és un gratacel de 450 metres a Nanquín. La seva construcció va finalitzar l’any 2008, ofereix espai per a oficines i restaurants i disposa d’un observatori públic a la part superior.

<< tornar