Juny 2018 #53
Assessor

Els avantatges de comprar un dúplex

Els dúplexs continuen sent un dels tipus d’habitatge més desitjats. A continuació t’expliquem quins són els avantatges de comprar… i viure en un dúplex.

Els dúplexs, dos pisos superposats units per una escala interior, són un dels tipus d’habitatge més desitjats del mercat immobiliari. Viure en un dúplex és una bona opció per a les famílies a les quals se’ls ha fet petit el pis tradicional i que, per economia, no es poden permetre un habitatge unifamiliar. No en va el perfil més habitual de comprador de dúplexs són matrimonis joves amb dos o tres fills que, en créixer la família, necessiten un habitatge amb més prestacions. La dimensió, la lluminositat, la possibilitat de separar l’habitatge en ambients diferenciats, la intimitat i la revaloració fan que els dúplexs siguin una opció molt atractiva i molt sol·licitada:

Més espai. La dimensió és un dels avantatges més valorats dels dúplexs que, per norma general, solen ser més grans que els pisos convencionals. L’avantatge de tenir més metres no ens servirà de res, però, si els metres no estan ben distribuïts. Per això, és convenient analitzar bé la distribució d’estances i assignar-los la funció que més s’ajusti a les nostres necessitats.

Lluminositat. Un dels grans avantatges de viure a la part superior d’un edifici és l’abundància de llum natural, un dels elements més valorats a l’hora de buscar habitatge. Habitualment, els dúplexs tenen finestres grosses, celoberts i una terrassa a la seva planta superior, la qual cosa garanteix aquest subministrament de llum i una infinitat de possibilitats per a l’oci i la diversió dels més petits de casa… però també dels més grans.

Versatilitat. Els dúplexs permeten, com els lofts, variar la distribució interior gairebé a mida. La tipologia de dúplex més estesa és la que manté a la planta inferior la cuina, el saló, un dormitori i un lavabo, i col·loca a la superior el segon lavabo i la resta d’habitacions. Amb tot, hi ha més opcions. Una, per exemple, és dedicar la planta superior als més petits, situant-hi els seus dormitoris i la seva sala de jocs. Una altra opció, tan vàlida com la primera, és col·locar el despatx a la planta superior, diferenciant clarament la zona de treball de la zona familiar, de manera que s’aconsegueix tenir casa i oficina dins de la llar, però en espais diferenciats.

Intimitat. L’absència de veïns als pisos superiors és la millor garantia de privadesa dels dúplexs. Quan augmenten els membres d’una família, aquest tipus d’habitatge ajuda a fer que tots tinguin el seu espai i que les diferents activitats que es puguin fer a l’habitatge no interfereixin les unes amb les altres. Els més petits, per exemple, podran reposar tranquil·lament a la planta superior mentre sopem amb els amics a la inferior. Això és una mica més difícil de fer en un pis tradicional. 

Per a qui? Com hem comentat anteriorment, els dúplexs estan indicats per a parelles amb fills o per a parelles joves que necessitin una més divisió dels espais. També són perfectes per als qui tenen l’oficina a la llar: per això, els autònoms o freelance (dissenyadors, creatius, assessors…) trobaran en un dúplex una bona opció per tenir l’oficina a casa, ja que, com que hi ha dues plantes, es poden aïllar dels sorolls i de les activitats de la resta de la casa.

Possibilitats decoratives. Si tens la sort de tenir un pis amb dues plantes, les possibilitats decoratives s’obren molt. És convenient, per exemple, que la planta baixa es pinti amb colors clars, ja que habitualment la lluminositat és més baixa que a la planta. Encara que apostis per una decoració diferenciada per a cada planta, mira que hi hagi punts en comú, com ara les cortines, les catifes o els elements decoratius de les parets. Un dels elements, per exemple, als quals més partit pots treure és l’escala interior: si és de caragol, ja tindràs un element decoratiu; si és recta, sota els esglaons pots col·locar petits accessoris d’emmagatzematge que et faran guanyar encara més metres.

<< tornar