Juny 2018 #53
Assessor

El primer contacte: claus per establir una bona relació entre l’assessor i el client

Atencio client retoc_2El procés de comercialització d’un habitatge comença amb una primera conversa amb el client (presencial o telefònica) on es fixen les bases d’una relació que, si tot va bé, acabarà amb la firma del contracte de compravenda. En aquest primer contacte és imprescindible que l’assessor sàpiga detectar les necessitats del client per oferir-li posteriorment el millor servei.

Quan un particular decideix confiar la venda del seu habitatge a un intermediari immobiliari diposita unes expectatives en ell. I perquè aquestes expectatives es compleixin, l’assessor ha d’entendre i donar resposta a les necessitats del seu client des de l’inici fins al final del procés comercial. Només així es podrà garantir una relació que resulti satisfactòria per ambdues parts.

En aquest sentit, quan es produeix un primer contacte entre el client i l’agent aquest últim ha de centrar-se en escoltar i recollir dades no només de l’immoble sinó també de la situació particular del venedor. Tenint clar el context i el punt de partida, es podran valorar molt millor els seus requeriments i determinar quina estratègia de comercialització és la més adequada.

D’altra banda, en el primer contacte l’agent immobiliari també ha de procurar transmetre de forma eficaç les raons per les quals el client pot confiar en ell a l’hora de vendre la seva casa. Així, l’argumentació ha de centrar-se en ressaltar aspectes com que un coneixement exhaustiu del sector ajudarà al client durant el procés de venda, ja que li permetrà tenir per exemple una valoració del seu habitatge molt més precisa.

Per últim, i no menys important, l’assessor ha de mostrar-se en tot moment predisposat i vetllar per una comunicació honesta i transparent amb el client. Només així aconseguirà posicionar-se com un professional competent i capaç d’assumir l’encàrrec de comercialitzar el seu habitatge.

Notícies relacionades

Quines obligacions i drets tenen l’agent immobiliari i el client?

Quin perfil te l’assessor immobiliari actual?

Solvia t’ajuda a comprar, però també a vendre i llogar la teva casa

 

<< tornar