Juny 2018 #53
Decoració

El millor estil per a casa teva

solvia_moment_estilocasa

Com es pot saber quins estils i tendències de decoració casen millor amb la nostra llar? Moblar i vestir una casa nostra per sentir-la com a nostra no és fàcil. Moltes vegades tenim el pressupost i el temps necessari per fer-ho, però no sabem quin camí hem de prendre a l’hora de canviar l’aparença de la nostra llar. Quan això passa, és millor asseure’s i seguir uns senzills passos per descobrir quins són realment els teus gustos i, d’aquesta manera, saber quin és el millor estil per decorar casa nostra.

El primer pas que has de seguir per conèixer quin és el teu estil favorit és elaborar una llista amb les coses que t’agraden: peces de roba, mobles, teles, colors, textures, objectes, llums… També pots apuntar si t’agrada més la platja o la muntanya o les olors que més et recorden la infància. Tampoc està de més fer una altra llista amb les coses que avorreixes com, per exemple, el color que menys t’agrada, les coses que et fan al·lèrgia o els objectes que et porten mals records.

Una vegada sàpigues què t’agrada i què no t’agrada, passeja’t per casa i mira què t’agradaria conservar i què coincideix en cadascuna de les llistes. Es repeteixen mobles semblants, colors d’una mateixa gamma? Potser per aquí pots començar a trobar les pistes que et portaran al teu estil de decoració favorit. Només et falta una mica d’assessorament. Si no pots contractar un professional, decanta’t per les revistes especialitzades per trobar una mica d’inspiració.

Segur que hi trobes idees, colors i mobles que lliguen amb el o els estils que vols donar a la teva llar: estil retro, minimalista, country, oriental, contemporani, ètnic… No et limitis a un sol estil, els pots combinar donant a cada estada la seva atmosfera particular. Busca imatges que t’inspirin i tracta de mantenir l’espai simple. Amb una mica de paciència i perseverança sabràs donar un aire nou a casa teva.

<< tornar