Juny 2018 #53
Tendències

El mercat d’habitatges de lloguer residencial a Alemanya, el model a seguir

llavero

Tal com recull l’últim Solvia Market View, l’informe de tendències sobre el sector immobiliari que elabora Solvia, a Espanya hi ha una oferta limitada d’habitatges en règim de lloguer, una dada que contrasta amb l’augment de la demanda d’aquest tipus d’immobles. Per corregir aquest desequilibri, Solvia proposa l’entrada en el sector de diferents actors com els operadors professionals, fons d’inversió i socimis com ja succeeix en altres països com Alemanya.

A Espanya el 97% dels habitatges de primera residència en lloguer està en mans de particulars. La manca d’una proposta professional de serveis en aquest mercat, el creixement de la demanda i la rigidesa de l’oferta provoca que augmentin les rendes dels nous contractes en determinades zones. Per solucionar aquesta situació és necessari professionalitzar el mercat d’habitatges de lloguer com succeeix per exemple a Alemanya.

I és que el mercat alemany destaca per la seva seguretat i per estar molt regulat. Les rendes de lloguer pugen de forma automàtica en relació a l’IPC i la morositat se situa per sota del 3%. A més a més, l’Estat es fa càrrec dels impagaments i l’ocupació dels habitatges de lloguer és superior al 97%. Es tracta d’un mercat consolidat tan segur que es compara amb el sistema de fons alemanys.

D’altra banda, el desenvolupament d’operadors a Alemanya ofereix un alt nivell de servei tant als propietaris com als llogaters: aportant professionalitat i seguretat als propietaris, un fet que contribueix a l’augment de l’oferta ja que un major nombre de particulars decideixen posar seus immobles al mercat de lloguer.

Notícies relacionades:

Quines mesures precisa el mercat de lloguer residencial per a la seva evolució i professionalització?

Lloguer residencial: rendibilitat i oportunitat d’inversió

 

 

<< tornar