Juny 2018 #53
Tendències

El barri de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu de Palomar és un barri situat al districte barceloní de Sant Andreu. Es caracteritza per l’ambient familiar, pels carrers estrets i petits i racons tranquils i per la bona comunicació amb el centre de la ciutat. 

Sant Andreu el novè dels deu districtes que formen la ciutat de Barcelona. Sant Andreu de Palomar, concretament, és a la nord-est de la capital catalana i queda limitat per la ronda de Dalt i l’avinguda Meridiana. Antigament havia tingut una tradició comercial i industrial molt forta i característica. Amb el pas del temps aquesta tradició és l’essència dels carrers, els edificis i els altres elements que formen el barri.

A continuació t’expliquem com es viu en aquest barri, com són els veïns i altres factors que defineixen la vida en aquesta part de la capital catalana.

Els veïns

Sant Andreu de Palomar és ideal per a famílies que vulguin viure a Barcelona però lluny de tot el moviment i la intensitat característica del centre. Es tracta d’un barri de veïns, d’intensa vida social. Un dels seus elements més definitoris és l’essència de barri de tota la vida que ha aconseguit mantenir al llarg dels anys; la familiaritat es pot notar als carrers, en la proximitat dels comerços, etc.

Comunicació i transport

Per accedir al centre de la ciutat, aquest barri està molt ben comunicat. Pots arribar en quinze minuts a plaça Catalunya mitjançant les línies vermella o blava del metro (L1 i L5). Així mateix, destaca la connexió amb tren amb el centre de Barcelona i l’aeroport ja que hi ha molt a prop l’estació de RENFE de Sant Andreu Arenal, o l’accés a la ronda de Dalt, la qual cosa també facilita la sortida o entrada a la ciutat amb cotxe.

Oci 

Com s’ha esmentat als apartats anteriors, Sant Andreu va tenir una indústria i un comerç propis molt forts i que continuen presents. Moltes de les fàbriques i els edificis s’han reconvertit actualment en comerços, cases particulars i, fins i tot, locals d’oci. Per exemple la fàbrica de Fabra i Coats, convertida avui en un espai de creació per artistes emergents. També pots gaudir d’una tarda al centre comercial de la Maquinista, situat en el mateix districte.

Passejos i tranquil·litat 

Un altre dels atractius d’aquesta zona són els espais verds que amb el pas del temps han anat vertebrant Sant Andreu de Palomar. El parc de la Pegaso és un dels més característics i emblemàtics; hi pots fer passejades o gaudir amb la teva família pels carrers i racons amb més encant del barri. A més a més, molts dels llocs per sortir de festa són lluny d’aquesta part de la ciutat, cosa que en garanteix la tranquil·litat.  

Vida nocturna

Tot i la tranquil·litat que regna al barri, si vols passar una bona nit amb familiars i/o amics, trobaràs una gran quantitat de llocs per poder anar a prendre una copa i alguna tapa i aconseguir gaudir d’una experiència amable i agradable.

Viure a Sant Andreu de Palomar

promo_01

Després de descobrir l’encant de Sant Andreu de Palomar et volem mostrar una de les ofertes de Solvia en aquesta part del districte barceloní. Es tracta d’una promoció de 66 habitatges amb traster inclòs de 2 a 4 habitacions i places de garatge. A més a més, tots aquests pisos tenen acabats de primera qualitat i instal·lacions d’alta eficiència energètica. Més informació aquí.

<< tornar