Juny 2018 #53
Tendències

El Barcelona Meeting Point constata la recuperació del sector immobiliari

stand Solvia BMP 2016 frontEl Barcelona Meeting Point (BMP) fa vint anys i enguany s’erigeix com a mirall de la bona situació que experimenta el mercat de l’habitatge al nostre país. Aquesta evolució en positiu del sector s’ha pogut veure en els diferents expositors i també en els fòrums professionals celebrats en el marc de la fira, un fet que permet reafirmar les previsions de creixement estimades per a pròxims exercicis.

Aquesta darrera edició del BMP ha posat de manifest la nova situació del sector: tant en els estands com en els passadissos es palpava la recuperació progressiva del sector immobiliari. Aquest any s’ha superat la xifra de professionals assistents, 10.212, i les operacions realitzades pels expositors, mentre s’esperen les últimes dades, són molt optimistes.

Javier García del Río, director general de Solvia, apuntava les raons d’aquest nou context: “Aquests últims exercicis, s’està reincorporant el comprador tradicional d’habitatge, aquella persona una mica més jove que necessita finançar la compra d’un habitatge. Es tracta de persones que, d’una manera o altra, han millorat la seva seguretat en termes laborals i financers i que tornen a prendre la decisió de comprar.” Aquestes declaracions s’han fet evidents en l’ambient del saló. Un gran nombre de parelles amb bebès i nens petits sospesaven d’una manera molt racional totes les opcions presentades en els diferents expositors.

Solvia BMP 2016

Pel que fa a producte i molt lligat a aquest perfil de comprador, l’habitatge de reposició ha estat l’estrella de la fira. Noves promocions, habitatge sobre plànol, a més de pisos amb diferents opcions de personalització que s’adapten als diferents estils de vida de cada client.

solvia BMP producto

Un altre aspecte que cal destacar és la transformació que s’està produint en el segment de la intermediació. Per donar resposta a una demanda cada vegada més exigent, s’ha professionalitzat la figura de l’intermediari o assessor immobiliari, que aporta un coneixement exhaustiu del mercat i ofereix un assessorament integral i personalitzat. Aquest tracte expert i molt més proper no tan sols s’ofereix al client comprador sinó també a l’inversor estranger.

stand solvia bmp

En les edicions passades, la presència d’aquest perfil no nacional es focalitzava només en un espai amb la invitació d’un país destacat. Aquest any, en canvi, s’ha optat per aglutinar en un clúster titulat “Shop in Barcelona Real Estate” totes les empreses que provenen del mercat internacional. Aquest aspecte permet detectar l’increment de països com ara França, el Regne Unit, Bèlgica, Holanda o Suïssa, que veuen el nostre país com una opció d’inversió i de residència.

Lloguer i reforma

L’auge del mercat del lloguer també s’ha palpat en el saló amb la presència d’immobiliàries especialitzades i –una altra de les grans novetats– el clúster “Reform Point”, centrat en estudis d’arquitectura i interiorisme. Segons dades de l’INE, els habitatges de segona mà han impulsat el creixement de la compravenda al nostre país (del 39,2% respecte a l’any anterior). Una correcta adequació del producte abans o després de la comercialització fa indispensable la intervenció de la figura de l’arquitecte, cosa que justifica la presència d’aquest col·lectiu al saló.

Notícies relacionades

El mercat de l’habitatge creix per sobre de les previsions

El retorn del comprador tradicional d’habitatge

10 raons per les quals és important acudir a un assessor immobiliari

Com s’està portant el mercat d’habitatge de lloguer

<< tornar