Juny 2018 #53
Tendències

El 71% dels espanyols creu que, en general, és un bon moment per comprar un habitatge

tendenciasSolvia ha desenvolupat, en col·laboració amb l’institut de recerca Kantar TNS, un índex de confiança immobiliària que quantifica la percepció i les expectatives dels espanyols envers la compra d’un habitatge. D’acord amb els resultats d’aquest indicador -que es mou entre valors de 0 (percepció més desfavorable) a 200 (percepció més favorable)-, la situació de confiança immobiliària dels espanyols és positiva en situar-se a un valor de 112.

L’índex, que ha estat elaborat a partir d’entrevistes a 1.000 persones, també recull altres dades d’interès com que el 71% dels espanyols creu que és un bon moment per comprar un habitatge per la baixada de preus que ha experimentat l’habitatge; la percepció que la compra és una bona inversió i per les oportunitats que actualment ofereix el mercat. Tot i així, la percepció dels entrevistats canvia quan se’ls pregunta per la seva situació personal i el 61% dels espanyols considera que ara és un mal moment per comprar un habitatge tot i que esperen que, d’aquí a dos anys, la situació millori.

Respecte a l’evolució del preu de l’habitatge en l’últim any, el 35% dels espanyols pensa que està pujant mentre que el 43% creu que es manté i el 22% estima que està baixant. D’altra banda, comprar un habitatge és l’opció que els entrevistats recomanarien majoritàriament (el 55% del total) a familiars o amics que estiguessin pensant en la seva primera residència

Pots consultar tots els resultats de l’índex de confiança immobiliària de Solvia al següent vídeo:

 

Notícies relacionades

El mercat de l’habitatge continuarà creixent el 2017

Espanya segueix sent un país de propietaris

 

<< tornar