Juny 2018 #53
Decoració

Dutxa o banyera: opcions per decantar-se per una opció o l’altra

ducha_ban_portadaHi ha persones que prefereixen la funcionalitat de les dutxes, però també hi ha qui es decanta per les banyeres tradicionals. Alguns habitatges inclouen ambdues en una mateixa estança o bé en diferents banys. Però el dubte sorgeix quan no es disposa de molt espai i s’ha d’escollir entre una opció o l’altra.

Si estàs pensant a actualitzar la cambra de bany o compres sobre plànol i tens l’opció de personalitzar la distribució i acabats de l’habitatge, abans hauràs de valorar els pros i contres de triar dutxa o banyera. A continuació, repassem les particularitats de cadascuna de les opcions perquè triïs la que més s’ajusta a les teves necessitats.

Banyera. Per a moltes persones una banyera és indispensable a la llar, per a unes altres es tracta d’un element que es gaudeix en poques ocasions. Per això, abans de decantar-se per aquesta opció convé determinar quin ús li donarem. Si es tracta per exemple d’una família amb nens petits, la banyera pot ser l’opció més idònia, ja que en ella es realitzarà la rutina d’higiene diària i els petits podran gaudir d’uns agradables moments de xipolleig. L’alternativa de la banyera també pot resultar molt atractiva per aquelles persones que acostumen a relaxar-se en una banyera amb sals o olis, un dels plaers íntims més gratificants.

banera_post

Dutxa. Si ets del tipus de persona que prioritza el temps i prefereixes una dutxa ràpida i tonificant a un bany llarg, el més aconsellable és que descartis l’opció de la banyera, ja que les dutxes són més pràctiques i funcionals i s’adapten, si l’espai és un problema, a qualsevol racó. Les seves dimensions, composició i el disseny dels seus plats i mampares han evolucionat i són en l’actualitat tota una ostentació de modernitat.

ducha_post

Tendències i estètica. Les cambres de bany actuals recullen totes les tendències decoratives i també tots els avanços en matèria de construcció. La reforma d’un bany no és una obra menor i si els nostres dubtes a l’hora d’escollir entre dutxa o banyera resideixen en l’estètica, només caldrà veure les infinites possibilitats que tenim per aconseguir un bany d’ensomni. Dutxes amb hidromassatge, banyeres de disseny volat i aparença gairebé aèria; plats de dutxa de resina o de pedra, mampares translúcides, tractades contra la calç i que repelen l’aigua són només algunes de les moltes possibilitats que tenim al nostre abast si volem transformar per complet la nostra cambra de bany.

Obres i substitució. Ja hem comentat que les banyeres són ideals per a famílies amb nens petits, però si l’habitatge està habitat per persones grans una banyera pot generar més problemes que avantatges. Per aquesta raó s’aconsella establir a l’espai de la banyera una àmplia dutxa on hi tinguin cabuda des d’agafadors fins a bancs per asseure’s o uns bonics plats a prova de relliscades.

En aquest sentit, tan fabricadors i dissenyadors com els mateixos usuaris han de parar atenció a l’accessibilitat, a les voreres arrodonides, a les mampares fixes i als terres antilliscants. Totes aquestes mesures de seguretat són compatibles amb la creació d’espais decoratius suggeridors i còmodes.

Notícies relacionades

Com renovar el bany pintant les rajoles

Com treure partit a un bany petit

Lavabos moderns i funcionals

<< tornar