Maig 2018 #52
Decoració

Dóna un toc alegre a la decoració de la teva oficina a casa

Triar el mobiliari o el color són alguns dels factors que cal tenir en compte a l’hora de decorar la nostra oficina a casa. L’objectiu és dotar l’espai de personalitat per crear un bon ambient, alegre i original.

A l’hora de decorar o redecorar el nostre lloc de treball a casa, hem de tenir present que s’ha de crear un ambient còmode, on les idees flueixin i es potenciï la nostra creativitat. Per aconseguir-ho, el lloc ha de ser el més alegre possible. D’altra banda, també és important no oblidar les últimes tendències i complements. Això sí, recorda adaptar sempre l’estil als teus gustos i personalitat.
T’indiquem els principals elements que cal considerar per aconseguir que la teva oficina sigui una estada confortable i, sobretot, que transmeti alegria.

Descobrir el potencial de la nostra àrea de treball
Per descobrir tot el potencial de l’estança que volem utilitzar com a oficina hem de fer un esbós de com ens agradaria que fos el nostre lloc per treballar. També cal seleccionar els materials i objectes necessaris per recrear l’ambient que volem i que ens ajudarà a crear un mapa visual que posteriorment ens facilitarà la tasca de decoració i personalització de l’estança.
A l’hora de planificar l’organització de l’espai hem de tenir present que l’escriptori sempre ha d’estar dotat de llum natural i evitar, tant com sigui possible, l’ús de llum artificial. Recorda també reservar un bon lloc per a mobles d’emmagatzematge com ara prestatges i, si pots, habilita un racó amb un sofà o butaca que et servirà per desconnectar.

Aposta pels tons vius
Una oficina a tot color transmet iniciativa i dinamisme. Es pot pintar una paret o diverses en tons cridaners. Les combinacions de colors revitalitzen qualsevol àrea de treball. El resultat és un entorn laboral més positiu i productiu.
Els tons càlids, vermells, taronges i grocs, aporten vitalitat, energia i optimisme. Els verds suggereixen frescor. Els blaus incrementen la productivitat i els violetes i porpres estimulen la imaginació, l’harmonia i la creativitat.Actualment, una tendència molt present en decoració d’interiors és l’ús de la pintura de pissarra. Una alternativa moderna i original per pintar les parets.

Afegir imatges i missatges suggeridors i divertits
Els murals, els vinils adhesius i el paper pintat són elements que personalitzen i alegren bona part de l’estructura del lloc.

  1. L’àmplia oferta de vinils ens permet triar entre frases inspiradores, missatges especials o fotografies. Una altra possibilitat consisteix a personalitzar el vinil o adquirir-lo amb acabats originals com ara la lluentor, la pissarra per dibuixar-hi, amb efecte mirall, etc. Els pots situar a la paret, la porta, el terra o en qualsevol superfície no rugosa i donar el teu toc personal.
  2. Si en canvi et decantes pels murals, tingues en compte que és una aposta segura per diferenciar les parets de l’estança. La diferència principal entre els murals i els vinils són les textures. Hi ha murals de suro, amb relleu, en 3D i fins i tot de colors cridaners per crear un gran impacte visual a la paret.
  3. El paper pintat és un recurs que fa de la nostra oficina domèstica un lloc personal, segons el dibuix o color del paper que triem. S’aconsella únicament posar-ne sobre una o dues parets perquè l’ambient no quedi molt carregat. Fins i tot, es pot combinar amb pintura en la resta de les parets. En el cas que s’emprin colors suaus o motius discrets es poden empaperar totes les parets i fins i tot el sostre.

El DIY, a l’alça

Un altre factor que cal tenir en compte és la creació d’elements DIY, és a dir, fets per nosaltres mateixos. Pots personalitzar quadres, testos i mobles. Ho pots fer amb elements reciclats o pots crear-los de zero; treu la teva vena creativa i aporta aquest toc alegre i divertit.

Oficina natural
Les plantes són un element molt important a l’hora d’aportar serenitat i alegria a l’estança. Recorda que les pots situar estratègicament a l’escriptori i les prestatgeries. També pots crear un jardí vertical i donar-hi el toc natural i despreocupat que desitgis.

Quan redecores el teu lloc de treball, recorda tenir en compte aquests factors i així fer, del teu espai, un lloc personal i alegre.

<< tornar