Juny 2018 #53
Decoració

Domòtica, el control total de la llar

La domòtica ha deixat de ser ciència-ficció per facilitar la vida. Gràcies a ella és possible tenir una vida més còmoda, segura i eficient. 

Avui dia n’hi ha prou amb un telèfon mòbil, una tablet o una televisió intel·ligent per controlar una casa. Poc que veure amb la imatge que es tenia de la domòtica fins a fa relativament poc temps: un luxe inassolible.

En l’actualitat, es pot transformar una llar en una casa totalment còmoda, segura, que estalviï energia i que funcioni de forma automàtica i programada quan l’usuari no està present. Una casa en la qual es pot controlar la il·luminació, la climatització, els sistemes de seguretat i qualsevol altre mecanisme o electrodomèstic tocant un simple botó.

Les noves tecnologies proporcionen, gràcies a les interfícies, una gestió senzilla i simple d’aquests sistemes. Fins i tot han aparegut diverses aplicacions pels smartphones d’última generació que faciliten la interacció entre els usuaris i aquests programes de control intel·ligent de l’habitatge.

Et mostrem com influeix la domòtica en la llar i què aporta a la vida quotidiana:

Il·luminació
Una de les primeres utilitats que va tenir la domòtica va ser el control de la il·luminació. A més d’aconseguir un important estalvi energètic en ajustar el consum d’electricitat a les necessitats reals, el control remot de la il·luminació també pot ajudar a crear ambients personalitzats i a augmentar la qualitat de vida regulant l’encès i intensitat de les llums.

Electrodomèstics
Els electrodomèstics són els elements amb major adaptació. Solament disposant d’un dispositiu mòbil és possible controlar l’aire condicionat, la calefacció, connectar el forn perquè acabi de cuinar el sopar i fins i tot regular la temperatura del frigorífic.

Seguretat
La seguretat és un dels aspectes més importants per dotar d’elements domòtics l’habitatge. La manera simulació de presència, l’enviament de missatges en cas de detectar intrusos o la vigilància a través de càmeres remotes són algunes de les característiques que ofereix. I el principal avantatge d’aquests sistemes és que es poden controlar a distància.

Comoditat
Finalment, una de les característiques més atribuïdes a la domòtica és la comoditat que aquesta ofereix. Poder omplir la banyera, regular la intensitat de la calefacció o controlar la càmera del garatge són algunes de les funcions que les noves tecnologies permeten fer de forma remota. Existeixen eines que gestionen i controlen aquests i molts més aspectes de la nostra vida quotidiana.

Les possibilitats tecnològiques de la domòtica no semblen tenir fi i cada vegada són més les eines i elements que es poden instal·lar en un habitatge.


<< tornar