Juny 2018 #53
Decoració

DIY: decora el material escolar amb els teus fills

Les manualitats poden ser un element decoratiu molt interessant perquè els teus fills personalitzin les seves carpetes, quaderns o llapis. T’oferim diverses idees pràctiques, econòmiques i senzilles per aconseguir que els més petits es diverteixin mentre decoren el material escolar.

La tornada a l’escola significa el final de les vacances, però no ha pas de ser el final de la diversió. Decorar les carpetes i la resta de material escolar no tan sols els permetrà passar una estona divertida amb tu, sinó que també farà que potenciïn la seva creativitat.

No necessites gaire recursos per aconseguir-ho: n’hi haurà prou que empris alguns materials reciclats i una bona dosi d’imaginació. El resultat? Manualitats úniques amb les quals els nens sorprendran els amics de l’escola.

Propostes per personalitzar una carpeta

 • Folrar amb paper o roba. És una de les opcions més simples. Els teus fills i tu podeu utilitzar paper de regal per donar color al llibre de mates o aprofitar una bossa de paper bonica que hàgiu aconseguit en algun establiment. I evidentment també podeu substituir el paper per roba.
 • Decorar amb dibuixos infantils. Anima els petits a presumir de la seva vena més artística sent ells mateixos els qui creïn els motius per cobrir la carpeta. Poden aprofitar algun dibuix vell o fer-ne un de nou. Tant se val si les creacions no són perfectes: el més important és que mostrin la seva personalitat.
 • Muntar un collage. Segur que els nens gaudeixen amb aquesta proposta: podran utilitzar fotografies personals, retallar imatges de revistes, afegir adhesius, escriure missatges divertits, incloure lletres de cançons… El que els passi pel ca. Després els pots ajudar a plastificar la carpeta per protegir l’obra d’art que hagin creat.
 • Recórrer al decoupage. Aquesta tècnica és més complicada, però els resultats són molt interessants. Consisteix a retallar papers diferents, posar-los a la carpeta i cobrir-los amb capes de cola o de vernís per donar-hi un efecte semblat al d’una pintura. Si els teus fills són molt petits, segurament els caldrà un cop de mà.
 • Divertir-se amb l’scrapbooking. Una tendència decorativa que cada vegada té més aficionats i que permet utilitzar tot tipus de materials: paper, cintes de roba, tints, botons, flors, figures de goma eva, lluentors… Amb això, els nens i tu podreu crear decoracions originals i molt personals per a les carpetes escolars.
 • Utilitzar washi tape. Aquesta cinta adhesiva d’origen japonès (https://magazine.solvia.es/decora-tu-hogar-con-washi-tape/) té molts avantatges: primer de tot, una gran varietat de colors i estampats, que els més petits podran aplicar a les carpetes formant infinitat de combinacions; el segon avantatge, que és fàcil de posar i de treure, la qual cosa permet corregir possibles errors de col·locació.
 • Crear estampats amb segells. Podreu fer patrons decoratius com vulgueu. Aquesta opció també és interessant perquè dóna l’oportunitat als nens de fabricar els seus propis segells casolans: la goma d’un llapis, un tap de suro, una figura retallada en goma eva o fins i tot la meitat d’una poma poden servir per crear composicions divertides.
 • Decorar les cordes de la carpeta. Aquest element també es pot personalitzar fàcilment, per exemple, pintant-les. Si ho preferiu, podeu substituir les cordes per un material més cridaner, com ara cintes que acabin unides en un llaç.

I la resta del material escolar?

També podeu recórrer a les manualitats per decorar altres elements, des de llapis a llibres. Aquí teniu algunes idees:

 • Llapis personalitzats. Aplicar pintura de colors cridaners, folrar-los amb washi tape o cobrir-los amb purpurina són tres propostes que poden divertir els teus fills. Encara que també podeu donar-los un aspecte més original si decoreu la part posterior del llapis amb figuretes retallades de paper o fabricades amb paper maixé.
 • Folrar llibre o quaderns. Igual que la carpeta, un paper de regal bonic o un dibuix infantil es poden convertir en cobertes divertides de posar i treure per als llibres o les llibretes de l’escola. Com a alternativa al paper, podeu utilitzar feltre o alguna altra roba per folrar-los.
 • Estoigs fets amb material reciclat. Seguint amb la roba, un retall que sobri o una peça de vestir vella podrien servir per fabricar un estoig per als llapis dels teus fills. Anima’ls a crear-ne un partint de la butxaca d’uns texans vells: segur que els agrada la idea.

Hi ha infinitat de recursos senzills per personalitzar el material escolar dels teus fills. I tots ells donen uns resultats sorprenents. El truc es troba a deixar volar la imaginació.

<< tornar