Juny 2018 #53
Decoració

DIY: 10 idees creatives i econòmiques per fer un capçal de llit

DIY ideas para un cabecero de cama
DIY ideas para un cabecero de cama
DIY ideas para un cabecero de cama

Vols donar un aire nou a la decoració de la teva habitació sense gastar gaire diners? Més enllà de solucions clàssiques com ara pintar les parets o renovar els teixits, hi ha una opció alternativa que pot ser molt efectiva: canviar el capçal del teu llit. Si el vols convertir en el centre de totes les mirades, atreveix-te amb alguna cosa original feta amb les teves pròpies mans.

El capçal és un dels elements que destaquen més en una habitació, així que ho pots aprofitar per mostrar la teva personalitat. Renovar-ho no ha pas de ser costós: n’hi haurà prou que utilitzis objectes vells reciclats i que et valguis de la creativitat per donar-los un altre ús. Es sorprenen el joc que et poden donar com a capçals els objectes més insospitats. En aquestes 10 idees de decoració trobaràs alguns exemples:

1. Palets o taules de fusta
Pots unir diversos llistons de fusta vells, ja sigui en horitzontal o en vertical, si vols aconseguir un capçal de llit rústic. Envernissar-los, donar-los un aspecte envellit o decorar-los amb missatges t’ajudarà a aconseguir l’efecte que busques. També pots recórrer al material per excel·lència en els projectes de decoració DIY, els palets, ja sigui deixant-los al natural, pintant-los o decorant-los amb motius simpàtics.

2. Branques d’arbre
Seguim amb la fusta, però aquesta vegada en el seu estat més pur. Una excursió al camp es pot presentar com l’oportunitat perfecta per recollir algunes branques de diferents mides. A casa, només les hauràs d’unir amb claus i fabricar el teu capçal. Més senzill, natural i econòmic, és impossible.

3. Portes, finestres o persianes
Per donar un aire vintage al teu dormitori, recicla una porta antiga: econòmic i molt original, aquest capçal farà que la teva habitació combregui amb les últimes tendències… que, curiosament, ens porten al passat. Si no et convenç l’aspecte clàssic de la porta, la pots pintar amb colors vius i donar-li una imatge totalment diferent. El mateix passa amb les finestres i persianes de fusta velles: col·locades de dues en dues, coronaran el teu llit amb originalitat.

4. Miralls
Dos miralls allargats idèntics
substituint el capçal poden aconseguir un efecte espectacular. Si el seu disseny és antic, aconseguiràs un bonic look vintage.

5. Quadres i fotos
Tu decideixes: una perfecta composició simètrica de marcs de la mateixa mida o un mural aparentment desordenat de marcs de diferents formes i mides que dibuixen una silueta predeterminada. Dins dels marcs, les teves fotos o quadres preferits.

6. Pissarres
En aquest cas, és igual la forma que tingui el teu capçal perquè el més important seran les infinites possibilitats decoratives que pot contenir. Jugar amb pissarra et permetrà canviar de decoració sempre que vulguis, incloent divertits missatges i dibuixos.

7. Teixits
Si vols un capçal de tela per al teu llit, no et serà difícil fer-lo. Només necessites folrar d’escuma un tauló de fusta i col·locar-hi una tela estampada que t’agradi. A continuació hauràs de tibar bé la tela i grapar-la a la part posterior del tauló.

8. Pintura, vinils o washi tape
I per què no oblidar-nos del capçal i col·locar el llit directament contra la paret? Pots decorar l’espai que ocuparia amb un vinil cridaner o dibuixar i pintar a la teva manera una silueta que simuli el capçal. També et pot ajudar el washi tape: amb aquestes cintes podràs crear dibuixos personalitzats amb una gran varietat de colors i estampats.

9. Canonades de metall
Algunes canonades en desús et poden servir per fabricar una original armadura per al capçal del teu llit. Si a més a més decores l’estructura amb diferents cordes creuades, tant en horitzontal com en vertical, crearàs un pràctic suport per penjar fotografies o postals.

10. Llibres
La teva passió és la lectura? Aconseguiràs que el teu llit reflecteixi aquesta faceta de la teva personalitat si aprofites els teus llibres vells i els distribueixes, oberts, per formar un capçal. De fet, no és l’única proposta imaginativa que utilitza objectes associats a aficions: pots trobar capçals fabricats amb mapamundis, rems, estics d’hoquei… La creativitat no té límits

I tu, quina opció prefereixes crear el teu capçal de llit DIY? Segur que trobaràs una proposta sostenible, econòmica i original que encaixarà a la perfecció amb la teva personalitat.

<< tornar