Abril 2018 #51
Tendències

Deu maneres d’estalviar en la factura de l’aigua, i del planeta

Ahorro de agua

Només el 2,8% de l’aigua del nostre planeta és dolça i tan sols el 0,01% es troba en llacs i rius. Per això, consumir aigua de manera excessiva pot desequilibrar el nostre entorn natural i reduir cada vegada més la quantitat d’aigua de la qual podem fer ús. Si a això es sumen les negatives previsions del canvi climàtic, és necessari controlar aquest consum prenent mesures eficients per assegurar el proveïment present i futur. Nosaltres podem estalviar, actuant cada dia de manera eficient i responsable a l’hora de gaudir de l’aigua potable. Per això és tan important conscienciar-nos del gran valor i utilitat que té per a tots nosaltres estalviar aigua, tant per reduir el nostre rebut de subministrament com per afavorir el medi ambient. Aquí us proposem deu maneres senzilles i pràctiques d’estalviar aigua a la teva llar:

1. Col·locar dues ampolles plenes dins de la cisterna. Amb això podem estalviar de 2 a 4 litres cada vegada que la tirem. I, per descomptat, no hem d’emprar el vàter com a paperera.

2. Tancar l’aixeta en rentar-nos les dents o afaitar-nos pot comportar un estalvi de fins a 10 litres d’aigua.

3. Dutxar-se en lloc de banyar-se pot fer estalviar fins a 150 litres d’aigua.

4. El manteniment del sistema de subministrament de la nostra llar és fonamental. Una aixeta que degota perd 30 litres diaris.

5. Si tens un jardí o plantes a la terrassa o al balcó, has de regar quan fosqueja per evitar pèrdues per evaporació. Segur que les plantes ho agrairan.

6. Omplir la rentadora i el rentavaixella, ja que són els electrodomèstics que consumeixen més aigua. L’aigua del segon aclarit la podem fer servir per regar les plantes.

7. A la platja podem deixar d’utilitzar les dutxes municipals. Si després anem a dutxar a l’apartament o càmping no és necessari utilitzar aquesta aigua. Ajuda el teu ajuntament a estalviar aigua.

8. No hem d’abusar del lleixiu, trenca l’equilibri bacterià de les depuradores i en dificulta el treball. Sempre és millor utilitzar detergents ecològics, sense fosfats.

9. Per al nostre jardí hem d’escollir plantes autòctones i testos, ja que consumeixen menys aigua i tenen un manteniment més fàcil que les plantes exòtiques. A més a més, atreuen les papallones i no exigeixen l’ús de productes químics per mantenir-les.

10. Finalment, col·locar difusors i altres mecanismes d’estalvi a les aixetes, de tal manera que aprofitarem més l’aigua i en reduirem el consum.

<< tornar