Juny 2018 #53
Decoració

Detalls daurats en la nostra llar

El daurat és un color que transmet sofisticació, elegància i glamur. Un to que pot donar claror i calidesa a qualsevol estança, però sempre buscant l’equilibri per evitar un ambient recarregat.

Una de les característiques principals d’aquest color és que s’adapta molt bé a múltiples estils decoratius. Podem donar un aire industrial amb detalls daurats més gastats; amb una gamma més mat, aconseguirem un efecte vintage, i, per contra, amb elements més brillants un estil eclèctic.

Atrevir-se amb aquesta tonalitat és tot un repte i per això et donem algunes idees perquè les apliquis amb èxit a casa teva.

Els detalls marquen la diferència. Per obtenir l’impacte visual que busques, aplica aquesta tonalitat a parets, mobiliari i fins i tot tèxtils. A continuació et donem alguns exemples:

  • Làmpades. Actualment, en disseny d’interiors els llums de gran format són tendència i més encara si tenen l’interior daurat. De sostre o de peu, la llum que desprenen és càlida i és una manera subtil de decorar la teva llar amb tons metàl·lics.
  • Miralls. Són un element fonamental que aporten profunditat i més sensació d’amplitud on estiguin col·locats. Una manera elegant d’incorporar-los és triant-los amb el marc daurat, ja sigui mat o brillant.
  • Mobiliari. A l’hora d’escollir el mobiliari, el daurat pot formar part d’un confortable sofà o butaca, ja sigui en l’entapissat o en la fusta o en un altre material. D’altra banda, una manera diferent i original d’incorporar aquest color és a les tauletes de nit o de centre al menjador.
  • Tèxtils. Els coixins, les cortines, els llençols i tot el conjunt de tèxtils que formen part de la teva llar et poden servir per incorporar aquest to en qualsevol habitació.
  • Parets. Finalment, també les parets el poden incorporar. El més pràctic, per evitar recarregar-ho, és utilitzar-lo en mitja paret o bé aplicar vinils adhesius de manera que quedi més original.

Possibles combinacions. Saber amb quins colors combinar el daurat, sens dubte, és una de les preguntes més freqüents a l’hora de decorar qualsevol habitació. Et proposem diverses possibilitats:

  • Blanc. El blanc sempre ens dóna una sensació d’amplitud, neteja i serenitat. Per aquestes tres raons és un color que combina molt bé amb el daurat, ja que el suavitza i evita que l’ambient quedi carregat.
  • Negre. Les estances amb detalls negres solen ser molt intenses i requereixen una combinació cromàtica que suavitzi l’efecte. Una bona font de llum natural t’ajudarà a estabilitzar l’impacte visual que genera aquesta barreja. També pots utilitzar miralls i gerros amb flors fresques per crear un ambient més agradable.
  • Verd. El verd maragda és sinònim d’elegància, vitalitat i frescor, i combina a la perfecció amb els tons metàl·lics.
  • Crema. Els colors crema també són una molt bona opció per acompanyar aquest color. És una tonalitat que suavitza la força de la lluentor de l’or i neutralitza el possible efecte barroc que pot produir si s’utilitza a l’excés.
  • Porpra. El porpra, violeta o morat són colors d’una gamma que sol ser bastant apagada, però amb tons daurats pot guanyar en brillantor i rellevància, tant a les parets com als entapissats.

<< tornar