Novembre 2017 #46
Decoració

Decorar la teva llar amb estil industrial

INDUSTRIAL_01
INDUSTRIAL_02

Els mobles desgastats, els colors foscos i càlids o els tons metal·litzats són algunes de les característiques que defineixen l’estil industrial. L’objectiu a l’hora de decorar casa nostra segons aquestes formes d’expressió ha de ser traslladar l’ambient del passat industrial, a través de determinats elements.

Aquest estil neix als Estats Units, més concretament a Nova York, en la dècada dels cinquanta. Les fàbriques i els grans magatzems, abandonats i situats a la perifèria de la ciutat, es van transformar en habitatges i estudis de treball. Actualment, trobar aquest tipus d’habitatges és més complicat però sembla que l’estètica que els caracteritzava torna a estar de moda.

T’expliquem quins són els factors clau per crear el teu propi ambient industrial.

La paleta de colors. Les tonalitats predominants en aquesta decoració, majoritàriament, són el negre, el gris, el beix i el blanc. Així doncs, els colors foscos i freds sempre seran benvinguts. Si vols donar un aire romàntic, aposta per una combinació cromàtica més clara, amb tons blancs i pastís. Si, per contra, el que busques és una decoració més atractiva, decanta’t per una paleta de colors grisencs i foscos.

Estructura al descobert. L’atractiu visual de l’arquitectura industrial recau en el desgast i la nuesa de les seves estructures i materials. Deixar al descobert les parets de maó, les bigues i les canonades, entre altres coses, són els principals referents estètics d’aquest estil.

El mobiliari. A l’hora d’escollir el mobiliari, recorda que el que es busca és crear un impacte visual sense pretensions, gastat, industrial. Els mobles més adequats per decorar la teva llar són els llums metàl·lics, els sofàs de pell gastada o les prestatgeries de fusta. En general, es tracta d’un mobiliari senzill i funcional.

El metall i els tons metal·litzats. Tots dos elements són bàsics a l’hora d’ambientar la teva llar segons aquest tipus d’estètica. També són característics l’acer, el ferro i l’alumini. Els podem utilitzar tant en el mobiliari com en els objectes que personalitzen les nostres estances. Com que és un material molt fred, es recomana combinar-ho amb fusta i així equilibrar l’efecte.

La fusta. Com comentàvem a l’apartat anterior, la fusta és un material que serveix per contrarestar els tons freds característics de l’estil industrial. Si no et convenç el color original de la fusta, pinta-la de tons vius i aconseguiràs un ambient més modern.

Il·luminació. L’abundància de llum natural és un element fonamental per recrear aquests espais. Els sostres elevats i els grans finestrals, sense cortines, són essencials per proveir amplitud i donar aquest efecte a la nostra llar. En la mesura que puguis, prescindeix de la llum artificial i nodreix casa teva amb naturalitat i amplitud.

Decoració minimalista. Si vols donar el toc definitiu a la teva llar, aposta pel minimalisme. Redueix els elements decoratius de casa a l’essencial i recorda tenir en compte els factors anteriors a l’hora d’escollir-los i crear l’ambient que desitges.

Amb aquestes anotacions ja pots aconseguir donar un toc industrial a la teva llar. Recorda que el que predomina és la senzillesa, els tons foscos i l’arquitectura al descobert.

<< tornar